RallyNieuws
Jim van den Heuvel & Jouri Dockx - Volkswagen Polo GTi R5 - Vechtdalrally 2022
Jim van den Heuvel & Jouri Dockx - Volkswagen Polo GTi R5 - Vechtdalrally 2022

Vechtdalrally aangepast en uitdagender

De organisatie van de Vechtdalrally is al weer volop bezig met het organiseren van de bekende groenste rally in het mooie Hardenberg en Ommen. De rally van 2022 kende een aantal problemen. Hier heeft de organisatie op geanticipeerd door een aantal zaken aan te passen. Zo zijn er dit jaar bijvoorbeeld vier klassementsproeven en geen vijf. Dit bleek namelijk lastig te bemensen.

Vier klassementsproeven

Dit jaar staan er vier proeven op het menu: KP Ommen met 13,75 kilometer, KP Witharen met 13,69 kilometer, KP Brucht met 11,10 kilometer en KP Broeklanden met 8,6 kilometer. De KP’s Ommen en Witharen zijn bekend van vorig jaar. Deze proeven in Ommen zijn in 2022 voor het eerst verreden en dat is in Ommen en bij de deelnemers goed ontvangen. Vandaar dat deze proeven ook dit jaar weer op het menu staan. Beide proeven zijn enigzins aangepast om ze uitdagender te maken. Vooral de proef Witharen is heel uitdagend geworden met minder rechte stukken erin. De proef bij Ommen kent een nieuwe startlocatie en wordt verder in tegengestelde richting gereden. Tevens zijn hier een aantal nieuwe elementen in opgenomen.
De KP Brucht is één van de mooiste proeven in het Vechtdal, snel en zeer uitdagend, met meer dan voldoende bochtenwerk erin. Broeklanden is de industrieterreinproef van de Vechtdalrally. In 2022 werd deze voor het eerst verreden en de kritieken waren dusdanig positief dat we deze KP ook in 2023 willen opnemen. Juist deze proef is voor het publiek ook zeer toegankelijk.

Gratis toegang en goede doelen

Één van de doelstellingen van de Vechtdalrally is dat de organisatie aan de omgeving en de rallyliefhebbers in Nederland een gratis evenement wil kunnen aanbieden. Dankzij de sponsoren is dat ook dit jaar weer gelukt. Alle klassementsproeven en ook het serviceterrein, zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Dankzij onze sponsoren is het ook mogelijk plaatselijke en regionale goede doelen te steunen. Zo heeft de Vechtdalrally dit jaar het Ronald McDonald huis in Zwolle, de MS Research Stichting en in Ommen De Hazelaar kunnen steunen. De Hazelaar is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelingsproblemen en ouderen met een intensieve ondersteuningsvraag. Onze steun wordt gebruikt voor het aanleggen van een belevingstuin voor de bewoners.

Drie boucles

In 2023 worden de vier proeven elk drie keer verreden, drie boucles dus en twee keer een service. Eén keer service vonden de deelnemers vorig jaar wat karig, dus dat is aangepast. In totaal worden er meer dan 140 kilometer op snelheid gereden en is er rond de 130 kilometer verbinding.

Verkenning en keuring op vrijdag

Omdat we de deelnemers voldoende kilometers op snelheid willen kunnen aanbieden is besloten de verkenning op veler verzoek van de deelnemers te verplaatsen naar vrijdag. Dit geef veel meer ruimte in het tijdschema. Dat betekent dus meer rust op de rallydag voor de deelnemers en technische ondersteuning. De technische keuring kan, indien men dat wenst, ook al op vrijdagavond gebeuren. Natuurlijk is er ook op zaterdag gelegenheid om te keuren.

ONRK, NRK en Historische rally

Al met al weer veel om naar uit te kijken. De Vechtdalrally staat in 2023 weer op de ONRK, NRK en HNRK kalender. De historische rally is één al spektakel met de prachtige rallyauto’s van weleer: BMW, Audi Opel maar ook Lancia en Porsche zullen van de partij zijn. Dit jaar staat de Peugeot 206 Rally Cup ook weer aan de start in Hardenberg, net als bijvoorbeeld de GR Yaris Challenge. In het ONRK zal Hans Weijs zijn titel ook in Hardenberg komen verdedigen. De organisatie hoopt dat de andere top rijders de handschoen zullen opnemen en Hans Weijs partij zullen gaan geven 2023.

Sponsoren

Zonder sponsoren is het organiseren van een rally niet meer mogelijk. Onze dank gaat dan ook uit naar de sponsoren.

Kortom 17 juni wordt een onvergetelijke rally dag met hopelijk heel mooi weer dus zet de 17e juni vast in je agenda en mis dit schitterende GRATIS evenement in Hardenberg en Ommen niet.

Bron: Vechtdalrally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com