RallyNieuws
Timo van der Marel & Rebecca van der Marel - Opel Adam R2 - Vechtdalrally 2018
Timo van der Marel & Rebecca van der Marel - Opel Adam R2 - Vechtdalrally 2018

Vechtdalrally krijgt groen karakter

Op 15 juni is het zover, dan gaat de 15e editie van de Vechtdalrally van start in Hardenberg. De Vechtdalrally is één van de zeven rally’s in Nederland die meetellen voor het Nederlands kampioenschap en ook internationale rijders melden zich vaak in Hardenberg.

Compact

De Vechtdalrally staat bekend om zijn compactheid, alles wordt in één dag gedaan. In de ochtend krijgen de equipes de kans om de klassementsproeven te verkennen, welke in de middag op snelheid verreden worden en tegelijkertijd worden de auto’s gekeurd. Tijdens dit verkennen dienen de deelnemers zich overigens strikt te houden aan de geldende verkeersregels en hier wordt op gecontroleerd.

In de middag worden drie klassementsproeven verreden te weten Holtheme, Radewijk en Brucht. De proeven worden meerdere keren verreden. De wegen rondom zijn voor de veiligheid afgesloten en de organisatie is de aanwonenden weer zeer erkentelijk dat wij te gast mogen zijn op “hun” wegen.

De deelnemers komen graag naar Hardenberg. Het evenement is compact, de proeven zijn door de mooie omgeving mooi maar ook uitdagend en velen knopen er een weekeindje Hardenberg aan vast of komen later met het gezin nog eens terug, fijn voor onze lokale economie. Ook de Vechtdalrally zet Hardenberg nationaal en internationaal op de kaart.

Groen karakter

Voor het eerst zal de organisatie de tijdens de rally door de teams uitgestoten CO2 compenseren. Hiertoe wordt via het Fair Climate Fund een project in de derde wereld gesteund. Dit project in Chik Ballapur India voorziet in een biogas installatie voor de mensen daar. Organisch afval (vooral koeienpoep) wordt in een ondergrondse unit vergist waardoor biogas ontstaat om dagelijks op te koken. Hierdoor is er geen schadelijke rook binnenshuis meer waardoor minder mensen sterven aan rookvergiftiging, wordt organisch afval opgeruimd en wordt veel minder hout gekapt, met dit project snijdt het mes dus echt aan meerdere kanten.

Ook zijn er plannen om de wegen aan de proeven te adopteren en schoon te houden van vuil. Dit wil de organisatie graag samen gaan doen met de lagere scholen in de gemeente Hardenberg om de kinderen zo spelenderwijs te leren rommel in de natuur tegen te gaan.

3 Rally’s

De organisatie verwacht dit jaar een sterk rijdersveld met zeker ook een aantal R5 auto’s. Er worden in totaal 3 rally’s verreden; de gewone rally met o.a. de snelle R5 auto’s, de Historic Rally met schitterende oude rallyauto’s, die overigens wel aan alle gestelde milieueisen voldoen; zo is een katalysator verplicht op deze auto’s. In de Historic Rally zullen B Ascona’s, Ford Escort’s MK1 en Audi Urquatro’s deelnemen en ook deze auto’s gaan op snelheid het parcours over. Als laatste is er de shortrally, deze auto’s rijden minder proeven en zijn dus eerder klaar.

De start van de rally is om 13.00uur op het terrein van Prima Equipment aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg. Er is hier voor het publiek voldoende gratis parkeerruimte en het serviceterrein is gratis toegankelijk. Ook alle klassementsproeven zijn bij de Vechtdalrally gratis toegankelijk voor het publiek want de organisatie wil dat iedereen kan genieten van dit unieke spektakel.

Op de site van de Rally www.vechtdalrally.nl is alle info over onze rally te vinden.

bron: PB Vechtdalrally

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com