RallyNieuws
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5

Verschueren vindt Rittensport in het BRC ongepast

De eerste editie van de Spa Rally, de tweede manche van het Belgian Rally Championship, was memorabel, maar helaas niet altijd voor de juiste redenen. Vincent Verschueren, tweede in de tussenstand van het BRC voor de start, werd zaterdag uit koers genomen na het missen van een routecontrole…

De wedstrijd van de GoDrive-piloot met de DS3 R5 nr. 4 begon uitstekend. Na de eerste lus van drie proeven volgde Vincent Verschueren op de 4de plaats, in het spoor van Bernd Casier, maar vóór merkgenoten Cédric Cherain, Pieter Tsjoen en Bertrand Grooten, allen met een identieke DS3 R5. Tijdens de tweede lus op vrijdagavond, in het donker, zakte Verschueren terug naar de 13de plaats.

“Op de startlijn van de eerste proef in Ster braken we de hoofdas van de transmissie, waardoor ik enkel nog voorwielaandrijving had. Op de verbinding naar de tweede proef heb ik zelf een deel van de transmissie gedemonteerd, waardoor we 9 minuten te laat inklokten voor de start van Fays-show. Met enkel voorwielaandrijving op de Clémentine, zakten we terug naar de 14de plaats, maar de wedstrijd was nog lang niet gestreden,” vertelt Vincent.

Zaterdag ging Vincent, genavigeerd door Gert Broekaert, in de achtervolging. Hij rukte op naar de vijfde plaats algemeen en leek de meubelen nog goed te redden in het kampioenschap, tot hij in kennis werd gesteld van de beslissing van de wedstrijdleider om hem uit koers te zetten wegens het missen van een TK. Een basisfout in de rallysport waarop slechts één sanctie staat: de uitsluiting.

“Maar, die TK had geen enkele zin en stond heel verdekt opgesteld op een pleintje, bij een winkeltje waar andere auto’s geparkeerd stonden. Dit was een valstrik uit een bolleke-pijl rondrit, want in de moderne rally’s is het ongezien en zelfs ongepast dat er een TK wordt geplaatst tussen de finish van een proef en de TK bij de start van de volgende proef. Wie daar verantwoordelijk voor was, kan beter historische rondritten organiseren dan een moderne rally, want dit had sportief geen enkele toegevoegde waarde, maar het verknalt wel ons mooi resultaat. Over de andere fouten in hun roadbook wil ik nog zwijgen.Trouwens, ik was niet de enige die de TK niet opmerkte, want Bernd Casier reed verkeerd, Freddy Loix gaf toe dat hij de TK enkel zag staan omdat de 0-wagen er stond, Tim Van Parijs miste eveneens de TK en daarna werden de andere deelnemers door toeschouwers in de juiste richting gewezen. Freddy Loix heeft het zelfs voor ons opgenomen en de wedstrijdleider gecontacteerd om te zeggen dat de TK zinloos was, maar tevergeefs. Ik ben hier ziek van, want dit heeft serieuze gevolgen voor onze titelkansen…”

Een blanco score dus voor Vincent Verschueren en Gert Broekaert in de Spa Rally, waardoor ze extra gemotiveerd aan de start zullen staan van de TAC Rally, de volgende manche van het BRC 2015.

Foto: archief

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com