RallyNieuws
Peter Versluis - Dakar 2016

Versluis zet de knop om, onwetend van penalty

Nog onwetend van de tijdstraf van een uur en 19 minuten was Peter Versluis in het bivak van San Juan optimistisch over zijn kansen. Na twee beroerde dagen, waarvan etappe 10 de ergste was, had de EVM-coureur in de proef van 431 kilometer naar San Juan een topdag. Hij won de etappe net niet, maar met de tweede plaats op vijf minuutjes achter Eduard Nikolaev was hij dik tevreden.

In etappe 10 zat alles tegen. Veringen kapot, drie kapotte banden, negen keer moeten wisselen. Een en al ellende. Om drie uur ’s nachts was Versluis aangekomen in het bivak in La Rioja, om zes uur moest hij er weer uit. Met slechts een paar uur slaap zette Versluis toch de knop om. Met een andere set-up van de MAN, een andere afstelling van de vering (veel stijver) en andere banden begon hij als twaalfde truck aan de special. “Ik was verre van fit, maar in de proef voelde ik me prima,” zei Versluis. “Het was moeilijk en vooral fysiek heel zwaar. Fesh-fesh, knippenpaden, duizenden stenen. En dan ook nog 45 graden Celsius. Iedereen die voor een scherpe klassering reed, kwam uitgewoond aan de finish. Villagra hing uit het raam te puffen, Nikolaev ging letterlijk door zijn hoeven. Ik was ook bekaf. Helemaal leeggereden.”

Maar het pushen loonde wel, met de tweede tijd op vijf minuutjes achter Nikolaev, en 34 seconden (na 431 kilometer!) voor Ton van Genugten. De hitte had ook op Versluis invloed gehad, maar door met het raam open vol gas door een riviertje te rijden, hielp hij zichzelf aan wat verkoeling onderweg. “Het water was lauw, maar het was wel verfrissend.”

Met het resultaat van de elfde etappe leek Versluis in het klassement wat tijd goed te maken. Vooral op teamgenoot Hans Stacey (50 minuten), die met twee lekke banden opnieuw geen fijne dag had en de veertiende tijd noteerde. Stacey moest zijn vierde plaats algemeen afstaan aan Ton van Genugten en leek op de vijfde plaats nog enig gevaar te moeten duchten van Versluis.

Rond middernacht (lokale tijd) verscheen er echter ineens een tijdstraf van een uur en 19 minuten achter de naam van Versluis, waardoor hij naar de negende plaats duikelde. Op dit moment is niet duidelijk waar Versluis die penalty aan de danken heeft. Vermoedelijk heeft het met de tiende etappe te maken, want in de rituitslagen is de tijdstraf niet opgenomen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com