RallyNieuws
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Vechtdal Shortrally 2017
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Vechtdal Shortrally 2017

Niet het vertrouwen, wel de punten voor Stevens Rallysport

Afgelopen zaterdag stond het team van Stevens Rallysport aan de start van de Autosoft Vechtdalrally. Nadat in de ELE Rally aan het vertrouwen was gewerkt in de auto, was het 3 weken later alweer tijd voor de volgende wedstrijd.

Verrast

Deze keer werd er weer gestart in de shortrally om te kijken of we de concurrentie bij konden houden, het team werd dan ook verrast toen ze de startlijst zagen: nr 104 of te wel nr 4 in de short. Zo laag hadden ze nog nooit gehad en dat legde wel wat druk bij Wim en Wesley want achter de broers stonden auto’s die in theorie sneller waren en die in eerdere wedstrijden ook in de praktijk dit lieten zien.

Remmen

Na het verkennen van de proeven werd er gedacht dat ze ingehaald zouden worden door de achtervolgers, mede door de lange rechte halen op kp 1 en 3. Na een lange tijd wachten mochten ze eindelijk net voor 14:00u van start voor de eerste 3 proeven, op de eerste was vrijwel na het begin het vertrouwen heel wat minder doordat de remmen niet werkten zoals ze eerder wel deden in andere wedstrijden. Tot aan de service werd er dan ook wat voorzichtiger gereden maar toch op een redelijk tempo. De gedachte van het ingehaald worden was na deze proef wel weg want de eerstvolgende auto was nog niet in zicht toen ze aan de finish stonden.

Vertrouwen

Op kp2 werd er even aan de kant gegaan voor een snellere deelnemer waardoor een paar seconden werden verloren maar verder wel goed afgelegd. Bij de eerste bocht op kp3 blokkeerde de auto even waardoor de bocht niet meer gehaald werd en de rode 206 met zijn neus de verkeerde kant op kwam te staan, de rest van de proef werd dan ook gebruikt om het vertrouwen een beetje terug te vinden wat helaas niet helemaal lukte.

Service

Op de service werd de auto goed gekeken en de remmen verbeterd zodat de laatste 2 proeven wel goed verreden konden worden. Op kp4 merkte Wesley meteen dat het beter was en hierdoor ging het tempo dus ook wat omhoog wat resulteerde in een snellere tijd dan de eerste keer. Ook kp5 werd sneller afgelegd waardoor het team alweer een finish behaalde en weer belangrijke punten in het kampioenschap en klasse, uiteindelijk zijn ze 8ste algemeen en 3de in de klasse geworden wat het gevoel van eerder op de dag toch wat verdrong naar de achtergrond.

De auto is nagekeken ver aangepast en staat alweer klaar voor de volgende wedstrijd: de Jumbo shortrally rondom Roosendaal op 8 juli aanstaande.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com