RallyNieuws
Paul Souman & Arjen Alons - Opel Adam - Twente Rally 2021
Paul Souman & Arjen Alons - Opel Adam - Twente Rally 2021

Vice-kampioen Shortrally Paul Souman richt pijlen op nieuw seizoen

Het rallyseizoen is amper ten einde of de vice-kampioen van het Nederlands Shortrally Kampioenschap Paul Souman heeft zijn pijlen alweer op het nieuwe seizoen gericht. Zijn debuutjaar in de Nederlandse rallysport bezorgde de rookie de tweede plaats in het Nederlands Shortrally Kampioenschap. Aanvankelijk lag Paul op titelkoers, maar na het wegvallen van de afsluitende Achterhoek Rally, werd achter de spreekwoordelijke groene tafel anders beslist.

Feliciteren

“We kunnen niets anders dan Ramon van de Lindeloof feliciteren met het behaalde kampioenschap,” vertelt Paul. “Het Bestuur Sectie Rally heeft besloten om toch een schrapresultaat te hanteren, waardoor de puntenaftrek voor ons niet gunstig heeft uitgepakt. Na in een viertal wedstrijden mooie resultaten te hebben behaald, is het jammer dat zich dat niet in een kampioenschap heeft mogen vertalen. Dat hoort bij het spelletje en we kunnen niet anders doen dan ons daar bij neerleggen,” vervolgt Paul. “We zijn desondanks heel tevreden met de behaalde resultaten in ons debuutjaar. Gelukkig kon mijn rookie navigator Arjen Alons het kampioenschap bij de navigators wel in de wacht slepen.”

Wie dacht dat het seizoen voor Paul dit jaar daarmee ten einde was, kwam bedrogen uit. Op het programma stonden nog de Twente Rally en de Drenthe Rally. In de Twente Rally vonden Paul Souman en zijn navigator Arjen Alons rondom Hengelo hun Waterloo. Door een nat wegdek en uitgereden bermen was de weg enorm glad. “We kwamen met hoge snelheid aanrijden en raakten daarbij in een slip en kwamen met een klap van 12G tot stilstand in een greppel. Gelukkig hadden we niets, behalve flink wat spierpijn de volgende dag. De Opel Adam heeft wel de nodige schade opgelopen, maar die wordt weer vakkundig hersteld.”

Testen

Tijdens de Drenthe Rally zouden we een Renault Clio Rally5 uit de stallen van Van den Heuvel Motorsport gaan testen. Helaas kon dat door de nieuwe coronamaatregelen niet doorgaan. “Aangezien de Opel niet op tijd gerepareerd kon worden, was dit een mooie gelegenheid de Clio aan de tand te gaan voelen. Helaas deed corona deze wedstrijd en gelegenheid de das om,” zegt Paul.

Het komende seizoen zullen we niet meer deel gaan nemen aan het Shortrally kampioenschap, maar zullen we ons zeer waarschijnlijk voor het Nederlands Rally Kampioenschap gaan inschrijven. Er is nog twijfel over het Open Nederlands Rally Kampioenschap, maar daarover moeten we binnen het team nog een definitief besluit gaan nemen.

Keuze

Ook zal nog een besluit over de nieuwe auto genomen moeten worden. “We kijken op dit moment naar een Peugeot 208 Rally4,” laat Paul Souman weten. “Die auto gaan we medio december testen in België. Wellicht dat daarna de keuze snel gemaakt is. Zo niet, dan zijn er altijd nog andere opties. Het duurt nog even voordat het nieuwe seizoen van start gaat,” besluit Paul.

bron: PB Paul Souman Rallysport

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com