RallyNieuws
TopTrucks - Dakar 2015

Vick Versteijnen klaar voor Dakardebuut

“Het komt nu wel heel dichtbij,” lachte Vick Versteijnen van het TopTrucks-team bij het verlaten van het keuringsterrein in Buenos Aires. ‘Het’ is de start van de Dakar 2015, waarin de 29-jarige Tilburger zijn debuut gaat maken. Vorig jaar maakte hij de rally mee vanaf de zijkant, in de assistentie van Adwin Hoondert. Nu neemt Versteijnen zelf het stuur van een DAF in handen.

Al maanden bouwde de spanning zich op. Maanden waarin keihard werd gewerkt aan de truck en waarin een clubje mensen een hecht team werd. Bij de keuring werd al duidelijk dat het met zowel auto als team wel goed zit. “Het is perfect voorbereid,” prees Versteijnen zijn mensen. “We hadden van alles kopieën bij ons, dus dat hoefde de organisatie allemaal niet meer te doen. Alles was in orde, geen onverwachte grappen. Het was zo gepiept.”

Door de paarse truck in het afgesloten parc fermée te zetten, waar er niks meer aan mag worden gedaan, sloot Versteijnen de voorbereiding af. “Nu wordt het menens. Morgen (zaterdagavond, red.) is de showstart in het centrum van Buenos Aires en zondagochtend gaan we rijden. We hebben gisteravond al het boekje bestudeerd waarin de etappes worden beschreven en het lijkt toch wel een pittige Dakar te worden. Een aantal etappes zijn behoorlijk doorgetrokken. Er komen een paar latertjes aan. Ik zie finishtijden van drie, vier uur ’s nachts staan bij de trucks; die heb ik vorig jaar niet gezien. Dat belooft wat.”

Versteijnen maakt zich er voorlopig nog niet druk over. Hij zag vorig jaar wel dat er toch weinig over te zeggen valt. “Pas als het roadbook er is. Dan moet Hein zijn steentje bijdragen.” Hein is Hein Verschuuren, de navigator in de racetruck. Voor hem is de Dakar nieuw, maar als navigator heeft hij zijn sporen al verdiend. Monteur is de auto is Niels Aarts, die wel al meer Dakarervaring heeft. “Alles bij elkaar is het een goede mix,” vindt Versteijnen. “Iedereen kent zijn taak, iedereen is tot in de puntjes voorbereid. Meer kunnen we niet doen. O ja, ervan genieten. Dat moeten we niet vergeten.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com