RallyNieuws
Peugeot 205 & Lancia Delta - Eifel Rallye Festival 2012
Peugeot 205 & Lancia Delta - Eifel Rallye Festival 2012

Viering 50-jarig jubileum WRC voorproefje van Eifel Rallye Festival

Onlangs werd, tijdens de Rally van Portugal, het 50-jarig jubileum van het WRC gevierd. Daarom reden op drie klassementsproeven zestien historische auto’s in het voorprogramma een demonstratierit. Tijdens de finale reden vijf auto’s de ultieme klassementsproef Fafe, met de beroemdste jump in het WK.

Deze auto’s, verenigt in Slowly Sideways, zijn jaarlijks te bewonderen tijdens het Eifel Rallye Festival in Daun. Thierry Neuville liet optekenen dat wat hem betreft deze historische auto’s standaard het voorprogramma van een WK-ronde zouden moeten zijn.

Film

In het komende Eifel Rallye Festival zal een bijzonder optreden weggelegd zijn voor de Finnen Harri Toivonen en zijn navigator Cedric Wrede. Zij starten in een Lancia Delta S4 en zullen door twee tv-ploegen worden gevolgd. Zij maken een film over Harri’s in 1986 dodelijk verongelukte broer van Henri. Ook zal Thierry Neuville van de partij zijn en voor de gelegenheid in een Peugeot 306 Maxi rijden.

De 2022 editie van het Eifel Rallye Festival is een weerzien van Fabrizia Pons, die destijds de navigator was van Michelle Mouton. Zij reed, voordat ze ging navigeren in een Opel Kadett GT/E. Die auto is naderhand gekocht door Ton Scheepers, die de auto weer in originele staat restaureerde. In die auto werd Fabrizia in de rally van San Remo in 1978 derde in haar klasse. In Daun zal ze opnieuw in deze auto plaats gaan nemen.

Fabrieksauto

De Keniaan Mike Kirkland zal met een Nissan 240RS gaan deelnemen. In 1983 reed hij als fabrieksrijder in de Safari Rally. Drie van deze originele fabrieksauto’s zijn in 2008 in Kenia teruggevonden en volledig gerestaureerd. Samen met eigenaar Achim Loth zal hij de proeven in Daun afwerken.

Een ander bijzonder verhaal betreft de Toyota Corolla die wordt meegenomen door Roger Andersson. Deze werd tijdens de 1000 meren rally in Finland in 1975 gereden door Hannu Mikkola. Daar behaalde Ove Andersson, vader van Roger, de eerste overwinning in het WK als teambaas van het nieuw opgerichte Toyota Team Europe.

Tijdschema Eifel Rallye Festival

Donderdag 21 juli 2022
15:00u-19:00u
Shakedown in Bodenbach

Vrijdag 22 juli 2022
8:00u
Technische controle en de Rally-Mijl in Daun

11:00u-12:00u
Uur voor handtekeningen

Vanaf 14:20u
Peugeot Super Stage met onverhard tussen Demerath en Steineberg

Vanaf 19:30u
proWin rondkoers Demerath-Winkel in het donker

Zaterdag 23 juli 2022
8:30u-17:00u
asfaltproeven inde Vulkaaneifel

Tussendoor Rally-Mijl met attrakties

Vanaf 19:30u
Feest met prijsuitreiking

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com