RallyNieuws
Vincent Verschueren & Veronique Hostens - Skoda Fabia R5 - Rallye de Wallonie 2016
Vincent Verschueren & Veronique Hostens - Skoda Fabia R5 - Rallye de Wallonie 2016

Vincent Verschueren beducht op lekke banden in Ieper

Dit weekend wordt in de Westhoek de topwedstrijd van het Belgisch rallyseizoen verreden. De Kenotek Ypres Rally kan rekenen op een indrukwekkend internationaal startveld, want de Ieperse klassieker is de enige Belgische manche van het Europees kampioenschap. Voor GoDrive, het team van Gaby Goudezeune uit Heuvelland, is de Kenotek Ypres Rally jaarlijks de belangrijkste afspraak van het seizoen. Vincent Verschueren en Veronique Hostens zijn alvast klaar voor de strijd met hun Skoda Fabia R5.

Na een intensieve testdag in Alveringem heeft Vincent Verschueren alvast heel wat vertrouwen opgedaan, ondanks de delicate weersomstandigheden. “We deelden vandaag de testbasis met Freddy Loix en we hebben hard gewerkt aan de afstellingen. Uiteindelijk heb ik een goed gevoel met de auto. Het ging heel goed. Ik heb een paar keer goed aangevallen en we hebben natuurlijk onze tijden ook wel wat vergeleken met die van Freddy. Ik heb een goed gevoel voor de start, maar de proeven liggen er dit jaar bijzonder verraderlijk bij. Ik denk dat we een goed resultaat kunnen rijden als we uit de problemen blijven. Omdat veel zand is weg gespoeld door de regen, is het risico op een lekke band groter dit jaar. Geen fouten maken en niet lek rijden, dat wordt de boodschap vanaf vrijdagavond,” vertelt Vincent Verschueren.

Vincent en Veronique stonden al op het podium in Ieper. Maar, met bijna 30 R5’s aan de start, zal een evenaring van die podiumplaats geen makkelijke opgave zijn.

“We weten allemaal dat Ieper een bijzonder lange en zware wedstrijd is. De wedstrijd wordt vrijdagavond nog niet beslist. Een goed tempo rijden en uit de problemen blijven, dan zullen we er kort bij zijn. Ik ben er alvast klaar voor,” lachte Vincent Verschueren, die geen specifieke plaats voorop wil stellen. “We gaan ons best doen, zoals altijd, om een topresultaat te behalen voor Gaby Goudezeune en het ganse team van GoDrive.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com