RallyNieuws
Vincent Verschueren & Filip Cuvelier - Volkswagen Polo GTi R5 - TAC Rally 2022

Vincent Verschueren rijdt beheerst naar de winst in TAC Rally

Afgelopen weekend werd rondom het Belgische Tielt de 47e editie van de TAC Rally verreden. Aan de start stonden 92 deelnemers om zich te onderwerpen aan de ruim 158 kilometers die, verdeeld over 14 klassementsproeven, op snelheid moesten worden afgelegd. Deze derde wedstrijd van het Belgian Rally Championship werd door Vincent Verschueren en zijn navigator Filip Cuvelier, gewonnen.

Nadat Gino Bux de eerste klassementsproef op zijn naam kon schrijven, was het Vincent Verschueren die de volgende tien proeven wist te winnen. Pas na de derde proef namen Verschueren en Cuvelier de leiding in het algemeen klassement over. Maxime Potty en zijn navigator Renaud Herman schreven de proeven 12 en 13 op hun naam en leken derde te worden. Niels Reynvoet en Diederik Pattyn wonnen de afsluitende proef en stelden daarmee de tweede plaats veilig.

Gecontroleerd

In de Volkswagen Polo GTi R5 liep de spanning aan het eind van de wedstrijd nog op. Vincent en Filip waren nog niet zeker van de overwinning. De auto verloor namelijk vermogen en Vincent moest de motor op de laatste proef nog resetten.

Lang leek het er naar uit te zien dat Pieter-Jan Michiel Cracco, samen met Jasper Vermeulen, de tweede plaats zou gaan opeisen. Problemen aan de Hyundai i20 R5 verhinderden dat echter. Het serviceteam had drie minuten te lang nodig om de koppeling te wisselen. Dit leverde een tijdstraf van drie minuten op. Op de voorlaatste proef ging hij van de weg en verloor nog meer tijd.

Teleurstelling

Voor Maxime en Renaud eindigde de wedstrijd in een grote teleurstelling. Na de veertien klassementsproeven lagen ze, ondanks een lekke band, op de derde plaats. Op weg terug naar het finishpodium ging ook nog eens de naaf van het voorwiel stuk. Er bleef niets anders over dan de Citroën C3 Rally2 aan de kant te zetten. Daardoor konden Sebastien Bedoret en Hans Delorge alsnog als derde gehuldigd worden.

Tim van Parijs was bij de GT’s de snelste rijder in zijn Porsche en ook in de Master Cup was hij de snelste.

In het Junior kampioenschap was het Gilles Pyck die in zijn Renault Clio Rally4 naar een zevende plaats algemeen wist te rijden. Daarmee was hij de snelste junior en doet goede zaken voor het Junior kampioenschap.

Tekst: Edwin Hengelman