RallyNieuws
Logo - Visual Art Rally 2023
Logo - Visual Art Rally 2023

Visual Art Rally maakt geen grappen

Na een aantal jaren niet op de Nederlandse rallykalender te zijn verschenen, staat voor zaterdag 1 april dan toch echt de Visual Art Rally op het programma. Nieuwe gemeenten, nieuwe uitdagingen en bovenal een nieuwe organisatie vormen de ingrediënten voor de openingsronde van het Nederlandse rallyseizoen.

De wedstrijd zal vijf klassementsproeven kennen die elk twee keer moeten worden verreden. Daarbij doen de deelnemers de gemeenten Zeewolde, Nunspeet en Harderwijk aan. Deze lus zal zich na de service in Zeewolde herhalen. Daarna worden twee proeven, waarvan één opnieuw in het buitengebied van Zeewolde zal zijn en een publieksproef nabij het serviceterrein.

De stichting Rallyevenementen Voorthuizen organiseerde in 2014 en 2015 de Rally van Putten en in 2017 de Centraal Nederland Rally. In het jaar 2016 kon de Rally van Putten geen doorgang vinden aangezien de gemeente Putten hiervoor geen vergunning wilde verlenen. In 2022 werd besloten helemaal geen wedstrijden meer te organiseren. Daarop nam de stichting Centraal Nederland Rally de organisatie over. Voorzitter Han ten Tuynte, secretaris Wilbert van den Burg en penningmeester Peter Dirksen, samen met adviseur Aart de Wilde, hebben de handschoen opgepakt om deze wedstrijd dit jaar op de kalender te krijgen.

De organisatie zal de komende periode meer informatie verschaffen voor de deelnemers en het publiek. Ook wil de organisatie een kijkje achter de schermen geven om te laten zien wat er zoal bij komt kijken om een dergelijk evenement te organiseren.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com