RallyNieuws
Hans Vogels - Dakar 2015

Vogels de rustdag in met top 20 klassering

Bron: Hans Vogels

De zesde etappe van de Dakar 2015 was een mooi dagje, vond Hans Vogels. Hij sloot de 318 kilometer lange proef af met de 20ste tijd en gaat de rustdag in op plaats 19 in het klassement. Ook in deze etappe liet Vogels weer een paar grote namen achter zich. “Ik kan ze goed bijhouden en kon er zelfs weer een paar inhalen. Het gaat lekker.”

De kracht van Vogels zit in het constante; iets waar hij vorig jaar nog wel eens moeite mee had. Zelfs als er even iets tegenzit, weet hij het tempo hoog te houden. “Ik had vanaf het begin de smaak te pakken,” vertelde Vogels over de etappe. “Het rijden ging goed, het navigeren ging goed. Daar waar ik dacht dat ik hard kon rijden, heb ik het gas open gedraaid.”

In de slotfase zat Vogels wat minder lekker op zijn KTM. Bij het wegrijden vanaf de tankstop op CP3 wees een andere motorrijder hem op een lekke benzinetank. “Ik had voor en achter vol gegooid, gelukkig. Het liep er met stralen uit. Ik zag dat het lek aan de bovenkant zat, net onder de sticker. Dan weet je dat het vanzelf ophoudt als dat niveau is bereikt, dus ik heb het erop gewaagd. Maar het speelt wel voortdurend in je hoofd dan: gaat het wel goed? Misschien heb ik daardoor een paar minuten laten liggen. Dat zal in de uitslag geen rol hebben gespeeld en in het klassement ook niet, maar je weet nooit wanneer je die minuten nog eens nodig hebt.”

De finish van de etappe was deze keer niet in het bivak van Iquique, met de inmiddels bekende afdaling van de duinen, maar in het centrum van de stad. Daar moesten alle rijders over het grote podium rijden. “Dat was wel apart,” vond Vogels. “Als we terugkomen in Iquique, na de marathonetappe naar Bolivia, hebben we die afdaling wel.” Morgen is eerst de rustdag. Vogels gaat er maximaal gebruik van maken. “Ik ga vanavond vroeg naar bed en slaap morgen zo lang mogelijk uit. Ik blijf wel gewoon in het bivak, een hotel hoeft voor mij niet. Ik kan hier ook in de airco slapen en het is hartstikke gezellig bij het team.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com