RallyNieuws
Kevin van Deijne en Hein Verschuuren - Skoda Fabia R5 - Monteberg Rally 2019
©MikeDeHigh / Kevin van Deijne en Hein Verschuuren - Skoda Fabia R5 - Monteberg Rally 2019

Vol huis voor de Rally van de Monteberg

Dat was natuurlijk te verwachten want het is de eerste wedstrijd op Vlaamse bodem in Coronatijden. Het was moeilijk schipperen, er waren berichten voor en tegen en er was die tweede covid-golf maar Superstage vzw hield voet bij stuk en op 30 augustus wordt de Monteberg verreden.

à la carte

De Monteberg Rally is nog steeds een VAS wed strijd, een regionale rally dus. Maar aangezien VAS al haar kampioenschappen voor 2020 in de koelkast stopte, staat iedere regionale wedstrijd dit seizoen “à la carte”, weliswaar met de steun van VAS. In die optiek bezorgde de Vlaamse Auto- sportfederatie dan ook aan alle VAS-inrichters een bundel richtlijnen, kort uitgedrukt een soort orga- nisatieprotocol, waaraan alle organisatoren zich in covid-tijden dienen te houden.

Door de inrichters werd De Monteberg aangekondigd als de ideale voorbereiding voor de verschil- lende wedstrijden in het najaar, maar ondertussen is er wel een zeer belangrijke factor bijgekomen. De Renties Ypres Rally, het andere geesteskind van Superstage, ging naar een WK-status en dat geeft deze Monteberg, en meteen ook alle andere West-Vlaamse wedstrijden, een wel heel specifieke positie.

Vol

Het is dan ook niet te verwonderen dat de inschrijvingslijst nokvol zit en dat heel wat “nationale” rijders afzakken naar Zuid-West Vlaanderen. Zo zullen er een twintigtal R5 wagens starten met o.a. Kris Princen (Citroën C3 R5), Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5), Vincent Verschueren (VW Polo GTI R5), Guillaume de Mevius (Citroën C3 R5), Cédric Cherain (Skoda Fabia R5 Evo), Niels Reynvoet (Skoda Fabia R5) en Davy Vanneste (Citroën C3 R5), terwijl ook BK-leider Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5) werd aangekondigd. Verder zien we het debuut van Gilles Pyck op Ford Fiesta R5 terwijl Rensonnet de Peugeot 208 Rally4 in de RACB kleuren laat debuteren. Uiteraard kunnen de inrichters ook nog altijd rekenen op een keur aan regionale en lokale rijders met Jeoffrey Lerminez (Fiesta R5) en Stijn Vandaele (Skoda Fabia R5), de Porsches van Delplace, Tanghe en Debyser, de BMW M3 E30’s van Bjorn Syx, Danny Kerckhof en Christophe Merlevede en de regerende VAS-kampioenen Stefaan T’Joens en Dick Lambrecht.

Maar opgelet, de rally wordt vooralsnog verreden “zonder publiek” en dus zijn er toch wel enkele zeer belangrijke maatregelen te volgen. Het parcours wordt gevormd door de klassementsproeven Dikkebus en Busseboom en die worden elk viermaal gereden. Het wedstrijdcentrum is gevestigd op de Ouderdomseweg 98 bij de Technische Dienst van Poperinge, terwijl de servicezone wordt ingericht in het industriepark. Belangrijk om weten is dat er in het centrum van Poperinge geen enkele activiteit zal doorgaan in verband met de rally, het servicepark is tot nader order gesloten voor publiek en op de klassementsproeven is, zoals de zaken er nu voor staan, geen publiek toegelaten. Interessant om te vermelden is dat er in Poperinge sedert 15 augustus geen enkele besmetting meer werd vastgesteld en dat de stad deze situatie zo wil houden. Toch werd er toelating verleend om de Monteberg Rally te laten doorgaan maar dan met strenge controle op deelnemers en teams.

Belangrijk

Als federatie rekenen wij dan ook op de burgerzin van alle rallyliefhebbers. Als de rally zonder publiek wordt gereden, begeef u dan ook niet naar Poperinge en tracht ook geen toegang te verkrijgen tot de proeven of de servicezone. Er zal controle zijn en u doet er de rallysport geen plezier mee door samen te troepen langs de toegangswegen of door via-via toch te proberen op de proeven te komen. Politiek, politie en autoriteiten zullen met argusogen kijken naar dit evenement en het algemeen verloop zal dus bepalend zijn voor alle andere wedstrijden die hopelijk straks in het najaar nog zullen volgen.

tekst: VAS Dynamiek

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com