RallyNieuws
Latvala, Ogier en Mikkelsen

Volkswagen met zelfde rijdersbezetting in 2015

Vandaag is bekend geworden dat Volkswagen met dezelfde drie equipes het seizoen 2015 in wil gaan. In het silly season, werd Ogier als mogelijke kandidaat voor een stoeltje bij Hyundai aangemerkt. Vandaag bleek echter dat hij ook in 2015 voor het merk uit Wolfsburg uitkomt. Jost Capito deed deze geruchten niets en neemt het als een standaard gegeven dat dergelijke geruchten onderdeel zijn van het WRC.

Sinds het toetreden van Volkswagen tot het WRC is het merk erg succesvol, om maar niet te zeggen dominant, geweest. Op dit moment bezet het team zelfs de eerste drie plaatsen in het kampioenschap voor rijders en heeft de constructeurstitel zelfs al opnieuw op zak.

Volgens teambaas Jost Capito is het aan de drie equipes te danken dat Volkswagen zo goed heeft gepresteerd de sinds de entree in 2013 en is overtuigd van succes in de komende jaren. Volgens hem is continuïteit het sleutelwoord voor succes en daarom is hij blij de drie equipes te kunnen behouden voor het komende seizoen.

Ogier is al bij het team toen het nog testte met de Skoda Fabia S2000 waarbij hij belangrijk testwerk verrichtte en later met de Polo R WRC. Hij won tot nu toe 15 van de 24 wedstrijden en pakte de titel in het debuutjaar.

Latvala stond reeds 14 keer voor het Duitse merk op het erepodium waarvan 4 keer op het hoogste treedje. Hij was de eerste Fin in 15 jaar die een asfalt wedstrijd wist te winnen. Dat was tijdens de Rally van Frankrijk. Met twee wedstrijden te gaan maakt hij ook nog kans op de titel.

Mikkelsen van het Volkswagen Motorsport II team heeft beter gepresteerd dan van te voren was ingeschat. In de vijf wedstrijden die hij reed scoorde hij vijf keer een podium plaats. Voor hem de taak om de derde plaats in het kampioenschap vast te houden.