RallyNieuws
Volkswagen Polo GTI R5
Volkswagen Polo GTI R5

Volkswagen Motorsport toont Polo GTI R5 aan eerste klanten

Wedstrijddebuut

Hoewel de Volkswagen Polo GTI R5 in oktober, tijdens de rally van Spanje en meetellend voor het WRC, haar wedstrijddebuut maakt, zijn er van deze nieuwe ster aan het firmament reeds 15 exemplaren verkocht aan private teams in zeven verschillende landen in Europa en Zuid-Amerika.

Hoofdkantoor

Gegadigden konden gisteren op het hoofdkantoor van Volkswagen Motorsport in Hannover kennismaken met de nieuwe uitdager. Op het testterrein nabij Sulingen werd, onder leiding van testrijder Dieter Depping, gedemonstreerd.

Homologatie

De homologatie van de nieuwe Polo GTI R5 staat gepland voor 1 oktober van dit jaar. “De auto heeft dan zo’n 10.000 test kilometers gerede, waarvan de helft op asfalt en de helft op gravel,” aldus directeur Sven Smeets. “Het ontwikkelteam heeft hard gewerkt en hebben een topresultaat geleverd en dat werd door de eerste positieve reacties van de klanten bevestigd.”

wedstrijddebuut

Voordat de eerste auto’s geleverd gaan worden, zullen er eerst nog diverse tests plaatsvinden net als het wedstrijddebuut in de WRC2 klasse tijdens de rally van Spanje. “We zullen in Spanje met twee auto’s en ons eigen team gaan deelnemen. We willen daarbij aantonen dat deze auto de competitie op het hoogste niveau en op alle ondergronden aankan.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com