RallyNieuws
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Volkswagen Polo R5 - Achterhoek Berkelland Rally 2019
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Volkswagen Polo R5 - Achterhoek Berkelland Rally 2019

Volkswagen verbetert Polo GTI R5

Eind 2019 maakte Volkswagen Motorsport bekend die takken van autosport waar een verbrandingsmotor wordt gebruikt, te verlaten. Dit om zich volledig te gaan richten op het elektrisch racen. Een uitzondering zou worden gemaakt voor de Polo GTI R5 rallyauto, met dien verstande dat Volkswagen Motorsport niet zelf een team zou runnen.

Fine-tuning

Vandaag maakte Volkswagen Motorsport bekend dat de Polo GTI R5 is verbeterd. Fine-tuning voor een winnende auto, zoals Volkswagen het zelf noemt. De auto wordt over de hele wereld ingezet en de daaruit verzamelde ervaringen zijn gebruikt om de auto te verbeteren. In het voorjaar zullen nieuwe onderdelen voor de ophanging beschikbaar komen, terwijl andere nieuwe onderdelen in de loop van het jaar ontwikkeld zullen worden.

Ervaring

Volgens directeur van Volkswagen Motorsport Sven Smeets heeft de Polo GTI R5 tot eind 2019 een 75-tal overwinningen en 125 podiumplaatsen behaald. Volgens hem is niet alleen het succes van de klanten belangrijk, maar ook hun ervaringen op de diverse ondergronden en omstandigheden. “De terugkoppeling hierover helpt ons de auto succesvol te houden,” aldus Sven Smeets.

Kampioenschappen

Nieuwe onderdelen voor het chassis zijn inmiddels beschikbaar en grotere pakketten met verbeteringen zullen dit jaar worden ontwikkeld en gehomologeerd. Ze kunnen dan zowel in de nationale kampioenschappen worden gebruikt, maar ook in het FIA WRC en ERC. Daarnaast zal de productie van de Polo GTI R5 worden opgevoerd om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Daarnaast heeft Volkswagen Motorsport aangegeven de productie ook na 2020 voort te zetten.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com