RallyNieuws
David Jans & Marieke van Gorssel - Nissan Sunny GTI-R - ELE Rally 2017
David Jans & Marieke van Gorssel - Nissan Sunny GTI-R - ELE Rally 2017

Voorbereidingen op vernieuwde ELE Rally verlopen voorspoedig

De organisatie van de ELE Rally is volop bezig met het eerste weekend van juni. Dan wordt de oudste rally van Nederland weer verreden. Ook dit jaar zal het een tweedaags evenement zijn. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni wordt in drie verschillende evenementen gestreden om de ereplaatsen. Naast de reguliere 58e ELE Rally en de 5e ELE Historic Rally wordt er een mooie klasse toegevoegd: de ELE Retro Rally Challenge. Dat belooft weer veel bekijks voor iedereen en een overvol deelnemersveld.

Gewijzigde klassementsproeven voor de deelnemers

In de komende editie van de ELE Rally staat de deelnemers een uitdagend parcours te wachten. In totaal zijn er zeven klassementsproeven uitgetekend. Ten opzichte van vorig jaren zijn er drie klassementsproeven gewijzigd. De organisatie is verheugd om zo een vernieuwde ELE-variant neer te kunnen zetten. Het totaal aantal kilometers op snelheid zal rond de 150 bedragen. Gemikt wordt op een deelnemersveld van meer dan 100 deelnemers. Op vrijdagavond wordt er in de regio Helmond gereden en op zaterdag is de regio Eindhoven weer aan de beurt. Welke proeven deel uitmaken van de 58e editie, zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

ELE Retro Rally Challenge

Terug van weggeweest is de Retro Rally Challenge. Deze challenge brengt circa 20 equipes aan de start van de zaterdagproeven. Dit initiatief van Euregio Autosport brengt prachtige historische rallyauto’s aan de start die hun eigen kampioenschap hebben. Zij rijden naast Nederlandse wedstrijden ook een aantal wedstrijden in het buitenland.

Voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek knijpt in zijn handjes: “Zo in de winterstop krijgt de ELE Rally echt vorm en we zijn dan ook enorm blij dat we nu al weer zulke positieve signalen krijgen van alle betrokkenen. En dan bedoel ik niet alleen de deelnemers, maar uiteraard ook alle betrokken instanties zoals gemeentes waar we weer vergunningen moeten aanvragen, aanwonenden erbij betrekken enzovoorts.”

Positief

Wat betreft de deelnemers is Radboud van Hoek ook positief gestemd: “In de wandelgangen horen we dat de merkencups flink uitbreiden, dus dat belooft veel goeds. We hebben ook overleg gehad met Rally Club Holland (RCH) om invulling te geven aan de rijdersenquête die vorig jaar gehouden is om ons evenement nog beter te maken. Tel daarbij op flink gewijzigde klassementsproeven. Dat is altijd goed voor de afwisseling en houdt de equipes scherp! Tot slot vind ik het ook weer erg mooi om te zien dat er met de Retro Rally Challenge weer van die prachtige historische auto’s aan de start staan. Geniet ervan nu het nog kan!”

De komende tijd zal er regelmatig nieuws gedeeld worden op de website (www.elerally.nl) en op de social media kanalen van de ELE Rally, dus hou deze goed in de gaten.

bron: ELE Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com