RallyNieuws
Lambert Parren & John Coumans - Mitsubishi Lancer Evo X - Twente Rally 2018
Lambert Parren & John Coumans - Mitsubishi Lancer Evo X - Twente Rally 2018

Vossen of Parren kampioen in finale Nederlands rallykampioenschap 2019

In het Open Nederlands Rally Kampioenschap is Bob de Jong al zeker van de titel, maar de kampioen in het Nederlands Rally Kampioenschap is nog niet gekend. De beslissing zal vallen in de Conrad Twente Rally 2019. De tweedaagse klassieker in Twente wordt opnieuw een topper die het rallyseizoen mag afsluiten.

Vorig jaar keerde de Conrad Twente Rally terug naar een tweedaags format. Het bleek een voltreffer en ook dit jaar krijgen de deelnemers een uitdagend parcours voor de wielen, gespreid over twee dagen, 19 klassementsproeven (zeven verschillende) en 177,70 km op snelheid, goed voor 56% van het totaal aantal wedstrijdkilometers van315 km.

Openingsavond

De wedstrijd opent op zaterdagavond 19 oktober vanaf 19:30u met de klassementsproeven van Rutbeek (10,35 km) en Boekelo (11,18 km), die elk twee keer verreden worden. Vorig jaar bleek de openingsavond meteen voor aanzienlijke tijdsverschillen te zorgen.

Zondag 20 oktober volgen vanaf 10:49u nog drie ronden van vijf klassementsproeven, goed voor 134,64 km op snelheid: Zeldam (8,28 km), Bentelo (6,71 km), Stepelo (9,12 km), de nieuwe proef Hoeve (11,59 km) en natuurlijk de bekende showproef in Hengelo (9,18 km), waar de fans de rallywagens meerdere rondjes aan hoge snelheid zien afwerken. De finish is voorzien om 17:48u.

Smaak

Dat de editie van 2018 goed in de smaak viel bij de rijders, bewijst het aantal inschrijvingen voor deze finale van het kampioenschap in 2019. We stevenen af op meer dan honderd deelnemers. In de Rally noteren we al 41 inschrijvingen, waaronder die van Kevin van Deijne (Skoda Fabia R5), Henk Vossen (Ford Fiesta R5), Martin van Iersel (Hyundai i20 R5), Lambert Parren (Mitsubishi Lancer Evo X), Pierre Brouwer (Mitsubishi Lancer Evo X), Gerben Brouwer (Audi S2 Quattro) en Marc de Groot (BMW 130i), verrassend derde in de tussenstand. Kan Henk Vossen op zijn 74ste nog een Nederlandse rallytitel aan zijn palmares toevoegen of houdt Lambert Parren, die op één puntje staat in de tussenstand, hem van die unieke bekroning van zijn 50-jarig rallyjubileum?

Historic Rally

In de Conrad Historic Twente Rally, die als eerste exact hetzelfde parcours zal afwerken, staan een 30-tal teams aan de start, waaronder alle tenoren. Wouter Koenderink, organisator van deze wedstrijd, heeft met zijn BMW 3.0 CSL de beste uitgangspositie om zijn titel te verlengen. Bas Slob volgt op de tweede plaats, voor Henk-Peter Meilink met zijn Audi Quattro. Wouter Koenderink mag zich trouwens aan meer Audi-concurrentie verwachten, want ook Coen Donkers en Hans Stacey komen aan de start met een Audi Quattro!

Short Rally

In de Short Rally, die zondagnamiddag twee keer de proeven Stepelo, Hoeve en Hengelo zal afwerken, komt Timo van der Marel, kersvers Belgisch kampioen in de R2-klasse met de officiële Opel Adam R2, aan de start met een Opel Kadett GTE. Maar, natuurlijk is Janjur Monshouwer, de leider in het kampioenschap, de favoriet met zijn Opel Ascona 400.

Noteer alvast 19 en 20 oktober in je agenda voor een weekend top rallysport in Twente!

bron: Twente Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com