RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Rallye Sulingen 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Rallye Sulingen 2022

Vrielink gaat voor kampioenschap in thuisrally

Na drie hele sterke wedstrijden en overwinningen in de Toyota GR Yaris Challenge, maakt Yannick Vrielink zich op voor het kampioenschap tijdens de Hellendoorn Rally. Met nog twee rally’s te gaan heeft Yannick een voorsprong van 35 punten en heeft hij aan 25 punten genoeg om de cup te winnen. Daarnaast kijkt hij naar het nationaal kampioenschap, de NC2-klasse en het NJRK. Samen met Glenn Crooijmans hoopt Yannick op een feestelijke thuisrally.

Punten

“Het begint nu wel spannend te worden,” lacht Vrielink. “Kampioen worden in je thuisrally zou echt geweldig zijn. Na Hellendoorn is er nog een rally te gaan, dus er zijn nog maximaal 60 punten te scoren. Roel van der Zanden staat momenteel tweede met 55 punten en ik heb er 90. Als ik voor hem finish dan winnen we de challenge, anders wordt het een rekensommetje. Daar ben ik verder totaal niet mee bezig, ik wil mijn thuisrally winnen en als ik dan ook kampioen wordt dan is het feest compleet!”

Kampioenschap

Naast de GR Yaris Challenge kijkt Vrielink ook naar het Nederlands Kampioenschap. “In het nationaal kampioenschap (NRK) staan we momenteel derde met 15 punten achterstand. Dat willen we vasthouden en, misschien, kunnen we zelfs stijgen. In het junior kampioenschap ga ik aan de leiding met 11 punten voorsprong en in de RC/NC2-klasse staan we momenteel tweede. We strijden dus mee om de prijzen in het Nederlands Kampioenschap en daar richten we ons dan ook op. Vorige week hebben we nog getest, dat ging goed en we zijn dus helemaal klaar voor mijn thuiswedstrijd.”

Gratis

De Hellendoorn Rally wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 september verreden. De proeven van de Hellendoorn Rally zijn gratis toegankelijk voor publiek, voor toegang tot het serviceterrein bij Avonturenpark Hellendoorn is een toegangsticket van 5 euro nodig. De rally start om 19:00u op vrijdag en dan volgen er zes proeven. Rond 23:15u is de eerste dag van de Hellendoorn Rally voorbij.

Op zaterdag begint de rally met een service om 9:20u. Daarna worden de laatste tien proeven verreden en finisht de rally om 21:00u. Het start- en finishpodium is te vinden aan de Dorpstraat in Hellendoorn, het serviceterrein is bij Avonturenpark Hellendoorn. Voor meer informatie over de proeven en het kopen van tickets voor het serviceterrein kijk op https://www.eurolhellendoornrally.com.

Bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com