RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Rallye Sulingen 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - Rallye Sulingen 2022

Vrielink naar Rallye Oberehe om meer ervaring op te doen

Op zaterdag 6 augustus vindt de Rallye Oberehe plaats in Hillesheim, in de Duitse Eiffel. Yannick Vrielink zal van start gaan met de Toyota GR Yaris om meer ervaring op te doen op de Duitse proeven. Mark Fijn, een van de monteurs, zal tijdens deze rally de pacenotes voorlezen. In de NC2-klasse is de concurrentie groot, maar Vrielink wil laten zien wat hij waard is.

Leren

“Ik heb er echt heel veel zin in,” zegt Vrielink. “De proeven in Duitsland zijn echt anders dan in Nederland en zeker in de Eiffel. Ik wil er vooral zoveel mogelijk leren, zowel het rijden daar als hoe de auto zich gedraagt op dat soort terrein. Het is geen lange rally, maar dat betekent niet dat hij niet moeilijk kan zijn. Naast mij in de auto gaat Mark de pacenotes voorlezen. Hij is normaal gesproken een van de monteurs, maar wil graag gaan navigeren. Glenn Crooijmans, mijn vaste navigator, wordt een dezer dagen vader, dus dit is de uitgelezen mogelijkheid om Mark kennis te laten maken met de rally in de navigatorstoel.”

Ambitie

Vrielink is echter ook ambitieus: “In Sulingen was ik de snelste Yaris, nu rijden we in een andere klasse met meer snelle auto’s. Ook een aantal snelle Yarissen, hopelijk kan ik daar voor blijven. Aangezien het Mark’s eerste rally wordt, wil ik de druk niet teveel opvoeren bij hem,” lacht Vrielink. De Rallye Oberehe gaat over zes proeven en start om 11:00u in Hillesheim. Na drie proeven is er een korte bandenservice en worden de laatste drie proeven verreden. De finish is rond 18:00u. Kijk op https://msc-oberehe.de/ voor meer informatie.

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com