RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris - Hellendoornrally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris - Hellendoornrally 2022

Vrielink treedt toe in KNAF Academy

De Junior Nederlands Kampioen van 2022 is sinds 1 februari onderdeel van KNAF Academy. Daarmee is Yannick Vrielink de oudste debutant in het ontwikkelingsprogramma van de nationale autosportfederatie. Samen met de coaches van de KNAF zal Yannick dit jaar een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma volgen. Dat programma begint deze week al met ijs rijden in Zweden.

“Het is echt supersnel gegaan allemaal,” vertelt Yannick. “Ik was deze winter bezig om te werken aan mijn rallytoekomst, wat wil ik en hoe wil ik dat bereiken. Daarbij heb ik op verschillende vlakken ondersteuning gezocht en heb ik interessante gesprekken gevoerd. Toen ben ik gevraagd door Radboud van Hoek voor de KNAF Academy en er ging een wereld voor me open. We gaan samen werken aan verschillende trainingen en workshops zodat ik me kan verbeteren.”

Het was niet vanzelfsprekend dat Vrielink deel uit mocht maken van het programma. “De meeste talenten daar zijn onder de 20, dus ik ben eigenlijk een oudje met mijn 24. Daarin zag de KNAF geen probleem en zijn ze blij dat ze mij kunnen ondersteunen. Ik ben niet het enige rallytalent, want ook Jari van Hoof maakt deel uit van de Academy.”

In een speciaal samengesteld trainingsprogramma gaat Vrielink komend jaar veel leren. Deze week gaat hij ijs rijden in Zweden, maar er staan ook speciale trainingen in binnen- en buitenland op de planning, rij trainingen, simulator trainingen en diverse workshops. “Het zal dus een druk jaar worden, maar ik heb er onwijs veel zin in!”

Binnenkort wordt ook de nieuwe website gelanceerd. “Het was echt een drukke winterperiode, misschien nog wel drukker dan tijdens het seizoen. Maar, ik krijg hier zoveel energie van! Morgen mijn eerste meters in de sneeuw en op het ijs en volgende maand komt de website live en dan begint ook de voorbereiding op de eerste rally dit seizoen. Laten we er weer een mooi jaar van maken!”

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com