RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022

Vrielink zoekt potentie van verbeterde Yaris in opening kampioenschap

Na twee voorbereidende rally’s, waarin Yannick Vrielink de Toyota GR Yaris uitvoerig heeft getest, wil de junior kampioen van vorig jaar het kampioenschap sterk openen. Belangrijker wordt het om de potentie van de Yaris te tonen. Tijdens de ELE Rally wil Vrielink gaan voor zekerheid en herkenbaarheid, de NC2 winnen is het doel en hopen op een sterke klassering voor het NK zou erg mooi zijn.

Test

In Zerf en Sulingen werd de verbeterde Yaris uitgebreid getest. “We hebben heel veel geprobeerd in afstelling en techniek,” vertelt Vrielink. “Sommige experimenten bevielen beter dan andere, maar ik heb een goed beeld gekregen van wat de auto allemaal zou kunnen. Vorig seizoen reden we erg goed en verraste ik mezelf met de eindklassering. Nu hoop ik die lijn door te trekken, zeker ook door de auto die is verbeterd, maar ook het team rondom me is gegroeid.”

Daarmee refereert Vrielink naar de samenwerking met de KNAF Academy. “Tijdens de winter en in aanloop naar de ELE Rally heb ik erg veel getraind, zowel in de auto als in techniek als mentaal. Dat is heel belangrijk voor de rallysport en ik merk dat het mij echt helpt. Ook de samenwerking met Harm van Koppen en Annemieke Hulzebos is goed van start gegaan. Deze rally zit Harm naast me en hij kent de ELE Rally wel met al zijn jaren ervaring.”

Ervaring

Vrielink heeft de rally vorig jaar gereden en in 2019 genavigeerd. “Daarmee heb ik wel een beetje ervaring met de vrijdagavond, maar daar lijkt wel wat veranderd als ik naar het tijdschema kijk. Het is voor iedereen ook weer even geleden dat de ELE Rally een vrijdagavondprogramma had. Dan wil ik er meteen goed bij zitten, in Sulingen moesten we de tweede dag vanuit het achterveld starten en dat is niet fijn. De zaterdag lijkt een heel eind hetzelfde als vorig jaar, dus daar kan ik mezelf goed mee vergelijken.”

De ELE Rally vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni rondom Helmond en Eindhoven. Op vrijdag worden de proeven bij Asten en Lierop verreden. Om 19:00 uur start de rally in Son op het Kerkplein en de finish is rond middernacht op het serviceterrein in Veghel. Zaterdag staan er nog 11 proeven op het programma, waaronder het militair terrein Strijpse Kampen, Wintelre en de publieksproef op het industrieterrein bij Son. Om 10:44 uur start de tweede dag en de finish is rond 22:30 uur op het Kerkplein.

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com