RallyNieuws
Jaap Gezelle Meerburg - BMW 325i - Rally Sulingen 2015

Vurig einde voor GM Rally in Sulingen

Afgelopen zaterdag stond de Rally van Sulingen voor de deur. De eerste buitenlandse rally voor het team van Jaap Gezelle Meerburg en Renaldo Lier.  De organisatie had alles spik en span geregeld. Vrijdag werd de gehele dag verkend, het waren snelle proeven met gladde en uitdagende stukken met als kers op taart een meer dan 20 kilometer lange proef op een verlaten militair terrein.

Samen met de andere deelnemers aan de 325i Challenge begonnen we zaterdagochtend aan de proeven. De eerste boucle begon wat onwennig, maar al redelijk vlotjes voelde het weer vertrouwd aan. De derde proef was de eerste keer dat het militaire terrein getrotseerd zou gaan worden. De snelheid zat er goed in en even kregen we Dirk de Boer zijn auto van redelijk dichtbij te zien. Echter, door een iets te enthousiaste handrembocht verdween hij weer alweer snel aan de horizon.

We hadden veel zin het tempo op te voeren en zo meer ervaring op te doen met de BMW. De tweede wedstrijd, vierde proef. Het noodlot sloeg toe, na een aantal bochten op deze proef kwamen we niet meer weg. De achter remmen stonden vast en deze waren met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Op laag tempo hebben we de proef uitgereden. Wetende dat er kans is dat de remmen in de brand konden vliegen door de wrijving, was het zaak zo min mogelijk stil te staan. De verbinding was echter nog meer dan 10 kilometer naar de service. Zonder stil komen te staan is het gelukt de hergroepering te bereiken. Daar begonnen de remmen vlam te pakken en deze hebben we zoveel mogelijk geprobeerd te blussen.

Eenmaal bij de service aangekomen heeft het team van Motorsport & Engineering Deurne hun uiterste best gedaan om alle onderdelen die vlam hadden gepakt te vervangen en zo nog een start mogelijk te maken van de tweede boucle.

Ondanks hulp van Dirk de Boer en Henk Bakkenes met onderdelen is het helaas toch niet gelukt om binnen de gestelde tijd de auto te repareren. Desondanks willen wij hen graag bedanken voor de hulp en het beschikbaar stellen! Wij moesten helaas de handdoek in de ring gooien in Sulingen, maar kijken erg uit naar de volgende wedstrijd!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com