RallyNieuws
Roel van der Zanden & Renaldo Lier - Toyota GR Yaris - Vechtdalrally 2022
Roel van der Zanden & Renaldo Lier - Toyota GR Yaris - Vechtdalrally 2022

Waardevolle kilometers voor VDZ Racing in Vechtdalrally

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en gastnavigator Renaldo Lier, een 22e plaats algemeen behaald. In de GR Yaris Challenge werd de vierde plaats behaald. Een ontstoken oog bij Roel gooide nog bijna roet in het eten. Tijdens het verkennen op zaterdagochtend vroeg het echter al een stuk beter. Tijdens de wedstrijd viel het vervolgens reuze mee. Wederom zijn er zeer waardevolle kilometers gemaakt in de potente Toyota Yaris GR. Het team neemt dan ook de nodige leerpunten mee naar huis.

Meteen tijdens de eerste boucle bleek dat het team de overige Yaris-deelnemers al een stuk beter kon volgen dan tijdens de ELE Rally. Tel daarbij op de grote concurrentie in de GR Yaris Challenge. Die leidde in deze editie van de Vechtdalrally echt tot een mooi secondenduel tussen Yannick Vrielink en Jan Roenhorst. Dat werd uiteindelijk in het voordeel van eerstgenoemde beslist. Er waren vier verschillende equipes die een “scratch” in deze competitieve klasse scoorden. Ook werd de betrouwbaarheid van de Yaris onderstreept door slechts één uitvaller in de Challenge.

Stukken beter

“Ik ben blij dat we uiteindelijk gewoon deel konden nemen aan de Vechtdalrally. Zou ik echt nog last van mijn oog zou hebben, dan was het niet verantwoord,” zo geeft Roel aan. “Met Renaldo in de hotseat was het opnieuw wel weer even wennen, maar we hebben wel de volgende stap kunnen maken. Als je kijkt naar de tijden die we gereden hebben, zitten we er echt al dichter op. Daarbij komt dat we tijdens de tweede boucle alle tijden van de eerste boucle verbeterd hebben en dat is ook een goed teken. Ik voel me een stuk beter in de Yaris dan tijdens de ELE Rally, dus hopelijk kunnen we de stijgende lijn doorzetten. We weten waar we nog flinke winst kunnen behalen, dus daar gaan we nu aan werken. Dan hopen we tijdens de GTC Rally weer de volgende stap te kunnen zetten.”

Gastnavigator Renaldo Lier heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. “Ik heb genoten van de Vechtdalrally en de samenwerking met Roel verliep weer soepel. Dit ondanks dat het alweer acht jaar geleden is dat we samen een wedstrijd hebben gereden. Ik wil Roel en het team bedanken voor de mooie wedstrijd!”

Overall winnaar van de rally werd Jim van den Heuvel met de Volkswagen Polo GTi R5,. Hij liet Hans Weijs (Ford Fiesta R5 Mk II) 4,9 seconden achter zich liet. De derde plaats was er voor regerend kampioen Bob de Jong met de Hyundai i20 R5.

De volgende rally van VDZ Racing is de GTC Rally in Achtmaal en omgeving op 9 juli.

Uitslag Vechtdal Rally

  1. Jim van den Heuvel – Jouri Dockx – Volkswagen Polo R5
  2. Hans Weijs – Sander van Barschot – Ford Fiesta R5 Mk II
  3. Bob de Jong – Erik de Wild – Hyundai i20 R5

Uitslag GR Yaris Challenge

  1. Yannick Vrielink – Glenn Crooijmans
  2. Jan Roenhorst – Jorg Hendriksen
  3. Eduard Eertink – Bart van Heun
  4. Roel van der Zanden – Renaldo Lier

Bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com