RallyNieuws

Wie rijdt waar blijft vraagteken

Nu Thiery Neuville de overstap naar Hyundai heeft gemaakt is bij het Qatar M-Sport WRT een plaats vrij gekomen. Wie dat plekje moet gaan opvullen is nog niet officieel bekend gemaakt. Gespeculeerd wordt op de komst van Robert Kubica. Geruchten gaan dat M-Sport een aangepast schakelmechanisme heeft aangeboden voor homologatie. Dit omdat Kubica met een aangepast schakelmechanisme rijdt vanwege een zwaar rally ongeval in het verleden.

Bij Citroën zinspeelde men op een opstap voor Kubica van het WRC2 naar het WRC maar de twee ongevallen in de Wales GB Rally zouden deze overstap wel eens parten hebben gespeeld. In Frankrijk is men ook nog niet duidelijk over wie het team volgend jaar moet gaan vertegenwoordigen. Men is niet tevreden over de prestaties van Hirvonen en Sordo. Deze laatste wordt in verband gebracht met Hyundai om daar het tweede stoeltje te delen met Hänninen. Of dit past binnen de ambities van Sordo zal nog moeten blijken.

Kris Meeke heeft bij Citroën ook zijn ups en downs gekend. In hoeverre hem dat door de leiding van Citroën Sport wordt aangerekend is nog niet helemaal duidelijk. Ondanks dat Citroën eerder dit jaar aangaf in het WRC te blijven, ondanks een deelname aan het WTCC met Loeb, gaan er ook geruchten dat Citroën zich wel eens uit het WRC zou kunnen terug trekken.

Bij Volkswagen houdt men vast aan de huidige bezetting met Ogier, Latvala en Mikkelsen.

Eén dezer dagen zullen Citroën en Hyundai hun plannen, respectievelijk de rijders voor het 2014 seizoen, bekend maken. Wanneer het Qatar M-Sport zijn rijders bezetting voor 2014 bekend zal maken is nog niet bekend. Komt Kubica of zal Elfyn Evans een opstap maken naar het WRC? Tijdens een eerdere deelname aan een WRC wedstrijd maakte hij een goede indruk. In Sardinië werd hij tijdens zijn debuut negende.

Kortom, het silly season is nog niet ten einde. Voorlopig zijn er alleen speculaties en binnenkort zullen er steeds meer zekerheden komen.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com