RallyNieuws
Wim Muilwijk & Nadia Muilwijk - BMW M3 - GTC Rally 2018
Wim Muilwijk & Nadia Muilwijk - BMW M3 - GTC Rally 2018

Wim Muilwijk knalt naar winst in GTC 2018 RACB M-Cup

Druk

Dadelijk op KP1 op de Breda Airport was het duidelijk; Mats van den Brand de snelste van het pak en ‘thuisrijder’ Wim Muilwijk die druk zet! De pikorde werd bevestigd tijdens de volgende proeven, terwijl Mats van den Brand en Eddy Smeets de ene scratch na de andere binnenhaalden, reden Wim en Nadia Muilwijk alle tweede tijden bijeen, terwijl de equipe Franky Boulat en Peggy De Busser alle derde plaatsen pakten. Na de zes namiddagproeven was het éénieder duidelijk en bewees de RACB M-Cup weer eens zijn competitiveit met twee wagens (Mats & Wim) in de Top10 en twee Beemers net ernaast (Franky als 12de en Kurt als 15de). Even verderop amuseerden Lorenzo Vandenheede en debutant Dirk Verhaert de bezoekers met hun knappe doortochten.

Mats van den Brand aan de kant!

Drama voor de leiders; na KP7, met zeven knappe scratches op zak, bleek de versnellingsbak stuk en de opgave voor Mats van den Brand onvermijdelijk. Hierdoor schoven alle M-Cuppers natuurlijk een plaatsje naar voren en leidde het Muilwijk duo de GTC dans. In diezelfde KP7 verloor het duo Verhaert-Smets al heel wat tijd en ook zij moesten de handdoek gooien. Wim en Nadia konden hun voorsprong flink uitbreiden ten opzichte van naaste achtervolgers Franky Boulat en Kurt Braeckevelt. In het donker moest Franky wat de rol lossen ten opzichte van leider Wim. Kurt daarentegen kreeg met wat maagproblemen af te rekenen en was blij de finish nog te bereiken. Ook Lorenzo Vandenheede, met co Bjorn Verhamme, kreeg het in de voorlaatse proef nog flink benauwd maar kon de wedstrijd op een 26ste plek algemeen en als vierde in de M-Cup beëindigen. De dagzege in de GTC Rally 2018 werd echter niet meer uit handen gegeven door het snelle en sympathieke duo Wim & Nadia Muilwijk. Mee op het podium op Breda International Airport mochten Franky Boulat en Kurt Braeckvelt.

Het Kampioenschap opengegooid!

Kostbaar puntenverlies voor Mats van den Brand die in het RACB M-Cup Kampioenschap Franky Boulat, dankzij zijn vier tweede plaatsen dit seizoen, over hem heen ziet springen. Dankzij de GTC zege springt Wim Muilwijk, over Tom Ceuppens, naar een voorlopige derde plek in het Kampioenschap en Lorenzo Vandenheede knalt met zijn punten voor de vierde plek dit week-end de Top10 binnen in de RACB M-Cup klassering.

Afspraak

Volgende afspraak met de achterwiel aangedreven rallybolides uit Beieren is 31 augustus in Roeselare voor de vijfde manche van de RACB M-Cup met de Omloop van Vlaanderen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com