RallyNieuws
Wim Stevens & Chayenne Coumans - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2018
Wim Stevens & Chayenne Coumans - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2018

Wim Stevens en Chayenne Coumans opgelucht aan finish ELE Rally

Auto

Afgelopen weekend stond het Stevens Rallysport team aan de start van hun thuiswedstrijd: de 54ste ELE Rally. Voor deze keer hadden Wim en Wesley elk een eigen auto tot hun beschikking, met als navi’s Chayenne Coumans en Michiel Sanders.

Sfeer

Wim had nog niet eerder gereden met Chayenne maar op de donderavond tijdens het verkennen klikte het in de Peugeot 206 wel meteen. De notes kwamen goed door en er was een relaxte sfeer in de auto. Op vrijdag was dit niet anders en vooral het verkennen van de kp Wintelre bezorgde een glimlach op de gezichten. Daar waar andere equipes besloten het slechte onverhard niet op te gaan had Wim er juist veel zin in om de uitdaging aan te gaan om er doorheen te komen. Het was slecht maar te doen was het besluit aan de finish.

Handschoenen

Op vrijdagavond was het dan eindelijk tijd om van start te gaan en rond 19:45u gingen ze over het podium, op weg naar de eerste proef, KP Helmond. Eenmaal aangekomen kwam Wim er achter dat hij door zijn eigen fout zijn rallyhandschoenen was vergeten in de bus. Meteen werd er gebeld met de servicecrew en die waren gelukkig ook al in Stiphout. Net op tijd waren ze bij de start om de handschoenen aan Wim te geven, maar moest hierdoor moest wel als laatste in de rally starten. De zenuwen gierden op dat moment even door de lichamen van de twee in de auto, maar die waren na een paar bochten weer verdwenen.

Foutjes

De eerste drie proeven werden in een redelijk tempo afgewerkt, al werden er op kp Somerlo wel twee foutjes gemaakt. Met wat minder geluk hadden deze het einde van de avond, of zelfs de rally, kunnen betekenen. Na de service werden dezelfde proeven nogmaals gereden, maar volledig in het donker. Omdat de voorgaande auto minder pk’s had werd deze op alle proeven ingehaald maar door netjes aan de kant te gaan gebeurde dit met minimaal tijdverlies.

Modder

Wim keek zaterdagmorgen erg uit naar de eerder benoemde proef Wintelre, de proef bij Spoordonk werd overleefd (mede door het voorval van vorig jaar niet de proef van Wim) en daarna werd koers gezet naar de overwegend onverharde paden. De eerste keer werd er overal lekker gereden en de losse stukken met modder waren al zo goed als verdwenen. Toch was het nog zwaar voor de auto, maar wel erg gaaf om te rijden.

Gaten

De tweede keer over de proeven ging het op Wintelre net wat te hard op een slecht stuk met wat gaten. De auto werd aan de achterkant omhoog gegooid en kwam met een harde klap neer. Wim moest alle zeilen bijzetten om de bocht die volgde te halen en daar werd ook nog eens hard door twee gaten geklapt. Meteen op het rechte stuk erna zei Wim tegen Chayenne dat het stuur scheef stond en werd er meer behouden naar de finish gereden. Na de proef was een zucht van opluchting te horen van beiden maar ze hadden ook een grote lach op het gelaat.

Vertrouwen

Op de service werd, met behulp van het team, een draagarm vervangen en koers gezet naar “Rooi”. Omdat er nog geen vertrouwen was in de auto werd er bekeken hoe de proef erbij lag en zo rustig naar Son gereden. Die moest wel heel verreden worden want er stonden veel familieleden en vrienden van Wim en Chayenne langs de kant te kijken.

Heelhuids

Op de service werd door het gehele team, inclusief de mannen van VDZ Racing, nog een kapotte veerschotel gerepareerd. Daarna werden de laatste twee proeven heelhuids volbracht. Na de laatste keer Son was er bij de equipe een grote lach van blijdschap op het gezicht te zien. Het doel was bereikt: twee auto’s aan de finish van de thuisrally. De 206 als 24ste en de 205 als 30ste algemeen.

Wij als team willen Michiel en Chayenne bedanken dat ze het aandurfden om in te stappen en hopen dat ze het ooit nog een keer aandurven. Verder alle sponsoren en club van 50 leden heel erg bedankt voor het mede mogelijk maken van dit mooie avontuur.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com