RallyNieuws
Stefan de Boer & Isabella Brouwer - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2020

Winst in 206 Rally Cup voor SJB Motorsport in Vechtdalrally

Gisteren is in en rondom Hardenberg de Prima Acon Vechtdalrally verreden. In verband met een voor ieder bekend virus is rallyrijdend Nederland iets later dan normaal afgereisd naar het stadje aan de Vecht om aldaar op zes publieksluwe proeven te ondervinden welk team het sterkst uit de extra lange winterstop is gekomen.

Kilometers

Ook het Pro-flock rallyteam was present met de voor hen nieuwe Peugeot 206 cupauto met Stefan Boer achter het stuur en Isabelle Brouwer als navigator om deel te nemen aan de gelijknamige rallycup, welke met 16 deelnemers uiterst sterk vertegenwoordigt was. Als hoofddoel was gesteld dat er vooral zo veel mogelijk kilometers gemaakt moest worden om de auto te leren kennen, dit ook om dat een test eerder al naar enkele minuten gestaakt moest worden in verband technische problemen. De auto heel aan de finish brengen was ook een prioriteit, gezien het feit dat over twee weken de Peugeot aan de start zal verschijnen bij de ACtronics Achterhoek rally. Wel gaf Stefan van te voren aan dat graag bij de snelste acht uit de cup te willen eindigen.

Door de combinatie van een onbekende auto en lang niet gereden te hebben, is er in de eerste bouclé voorzichtig gestart en gezocht naar de rempunten als het gripniveau van de van de banden. Al snel bleken de notes te kloppen en ook de auto reageerde erg voorspelbaar waardoor Stefan en Isabelle snel het vertrouwen en ritme te pakken hadden.

Lastig

Al in de eerste bocht van de tweede boucle werd duidelijk dat het deze keer een stuk lastiger zou worden dan de eerste keer. Dit omdat alle bochten compleet uitgereden waren, zelfs op de plekken waar de equipe het niet had verwacht, maar gelukkig kon Stefan de omschakeling maken en kwam de snelheid na een paar bochten terug.

“Toen ik zag hoe uitgereden het was dacht ik even dat het gewoon overleven zou worden en had een plek bij de eerste acht al uit mijn hoofd gezet. Maar de 206 bleek perfect te zijn afgesteld door het team en gaf heel duidelijk aan wat hij aan het doen was en luisterde heel nauw naar wat ik wilde. Daardoor nam het vertrouwen in de auto met de meter toe. Ik heb genoten die laatste drie proeven!” Aldus Stefan.

Lamp

Spannend werd het nog aan de finish van KP5 toen de equipe een rode lamp te zien kreeg voor de laadstroom van het voertuig. Deze ging na enkele seconden weer weg maar ook bij de equipe was er nu spanning. Gelukkig bleef alles heel en kwam het lampje 100 meter voor het finishpodium pas weer terug.

Eenmaal terug op de service volgde er nog een aangename verassing. Met twee scratches op de laatste twee proeven heeft het team de overwinning weten te pakken binnen de 206 Rally Cup. “Heel onwerkelijk en totaal niet verwacht” zegt Stefan. “Ik heb heel de dag niet naar de tijden gekeken om dat ik bang was dat ik mijzelf gek zou maken en omdat alleen meters maken het doel was. De auto voelde goed, de samenwerking met Isabelle en het team was goed en ik heb lekker kunnen rijden. Dan is dit wel een hele mooie afsluiting van een hele mooie dag.” Uiteindelijk is het team geëindigd op een keurige 38e plek algemeen, derde in de klasse NRC4 en eerste in de Peugeot 206 Rally Cup.

Over twee weken gaat de auto weer van start in Eibergen. Rijder van dienst is daar Renaldo Lier en Stefan zal dan plaats nemen in de andere stoel.

bron: SJB Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com