RallyNieuws
Kris Princen & Bram Eelbode - Volkswagen Polo R5 - Sezoensrally 2019
Kris Princen & Bram Eelbode - Volkswagen Polo R5 - Sezoensrally 2019

Winst in Omloop van Vlaanderen geen garantie voor titel Kris Princen

Na twee maanden zomervakantie herneemt het JobFIXers Belgian Rally Championship op 6 en 7 september in de ConXioN Omloop van Vlaanderen. De West-Vlaamse klassieker viert zijn zestigste verjaardag en het belooft een bijzonder boeiende wedstrijd te worden. Het startveld wordt aangevoerd door Kris Princen met zijn Volkswagen Polo R5, maar de concurrentie zal de regerende Belgische kampioen de zege zeker niet cadeau doen. Integendeel, want het is quasi hun laatste kans om de Limburger, vorig jaar winnaar in Roeselare, van een derde Belgische titel te houden.

Forfait

De ConXioN Omloop van Vlaanderen is de zevende manche van het Jobfixers BRC. Aangezien enkel de zes beste resultaten meetellen, is de titelstrijd zeker nog niet beslist. Kris Princen heeft met drie maximale scores alvast de beste papieren in handen, maar zelfs een zege in Roeselare zal hem mathematisch nog geen zekerheid geven, al komt een verlenging van zijn titel dan wel heel dichtbij. Na zijn ongelukkig forfait voor de Rally van Duitsland, is Kris Princen er zeker op gebrand om goed te scoren in Roeselare.

Titelkansen

Door het forfait van Cédric Cherain, zijn dichtste achtervolger, hypothekeert de Luikenaar wel zijn titelkansen. Mathematisch kan hij nog aan zes resultaten komen, maar hij mist wel de kans om zijn minst goede score (acht punten in de Sezoensrally) te verbeteren. Adrian Fernémont, de winnaar van de Rally van Wallonië, blijft wel geloven in zijn titelkansen met zijn Skoda Fabia R5, al bedraagt de kloof al 18 punten. Ook Sébastien Bedoret, vierde in de tussenstand, mikt hoog in de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Na zijn zege in de Rally van Staden en het knappe optreden in de Rally van Duitsland, doet de officiële Skoda-rijder een gooi naar een eerste algemene overwinning in het Jobfixers BRC. Bedoret heeft in het verleden altijd sterk gepresteerd in de “Omloop”. Ook Ghislain de Mevius, erg regelmatig in de eerste seizoenshelft, is er weer bij in Roeselare. Hij wil deze keer een gooi doen naar het podium.

Dominantie

Dat is zeker ook de ambitie van Vincent Verschueren, die in Ieper in de slotfase moest opgeven door mechanische pech. De GoDrive-piloot is vastbesloten om de progressie van de laatste maanden verder te zetten in Roeselare. En wat mogen we verwachten van Pieter Tsjoen, achtvoudig Belgisch kampioen en vooral ook achtvoudig winnaar van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Net als Sébastien Bedoret en Pieter-Jan Michiel Cracco, die in Roeselare een thuiswedstrijd rijdt, kan Pieter Tsjoen rekenen op een nieuwe Skoda Fabia R5 Evo. We zijn benieuwd hoe de meest geëvolueerde versie van de Fabia R5 zal presteren in vergelijking met de Volkswagen Polo R5, die dit seizoen domineert in het Jobfixers BRC. En dan is er de vraag met welke wagen Kevin Demaerschalk aan de start komt. J-Motorsport heeft een fonkelnieuwe Ford Fiesta R5 Evo gekocht waarmee Demaerschalk wel eens zou kunnen verrassen, net zoals hij met zijn Citroën C3 R5 verraste in de slotfase in Ieper met enkele kanontijden.

Speelkameraden

Naast enkele snelle buitenlandse deelnemers, zoals Hyundai-rijder Bob de Jong en Skoda-rijders Kevin van Deijne en Steve Fernandes, krijgen Niels Reynvoet, Steven Vergalle en Philip Cracco in de strijd voor de ereplaatsen mogelijk weerwerk van de snelste Porsches. Een van hen is Patrick Snijers, die terug overstapt van de Volkswagen Polo R5 naar de Porsche 997 GT3 die hij vorig jaar bestuurde. Met Andy Lefevere heeft hij alvast een stevige speelkameraad. Ook Jochen Claerhout, Chris Debyser, Wouter Muylle en de jonge Romain Delhez willen zich meten met Patrick Snijers.

M-Cup

Het startveld van deze zestigste ConXioN Omloop van Vlaanderen oogt bijzonder interessant, want de M-Cup krijgt maar liefst 17 BMW’s aan de start, met onder andere leider Gunther Monnens, Tom Ceuppens, Franky Boulat, Kurt Braeckevelt, Philip Lommers en Thierry Cokelaere. Spektakel verzekerd!

Het rallycentrum van de 60ste ConXion Omloop van Vlaanderen bevindt zich opnieuw in de Zwaaikomstraat in Roeselare, waar vrijdag 6 september om 17h30 de eerste wagen over het startpodium zal rijden. Vrijdagavond staan 5 klassementsproeven op het programma. Op zaterdag 7 september gaat de wedstrijd verder met 15 klassementsproeven tussen 8h en 21h30. Samen zijn de 20 klassementsproeven goed voor 199 km tegen de klok.

bron: BRC Media

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com