RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2022

Yannick Vrielink wint overtuigend eerste GR Yaris Challenge wedstrijd

Na elf proeven rondom het Brabantse Son, Wintelre en Spoordonk zijn Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het snelste met de Toyota GR Yaris. Zij zijn 1 minuut en 32 seconden sneller dan gastrijder Michiel Becx en weten zelfs de klasse-overwinning binnen te halen. Op zeven van de elf proeven is Vrielink de snelste Yaris en dat resultaat zorgt voor een grote lach bij Vrielink en Crooijmans aan de finish van de ELE Rally.

Twijfels

Tijdens de eerste boucle slaat Vrielink direct een gat richting de concurrentie. “Na de eerste proef op het militair terrein had ik wel wat twijfels. De banden waren erg heet doordat we de bandenspanning te hoog hadden staan en de auto voelde niet goed. Maar op Wintelre en Spoordonk liep het beter. In de eerste service hebben we de setup wat aangepast en dat beviel erg goed.” Het verschil na de eerste drie proeven was al 21 seconden op Roenhorst, maar ook de winst in de NC2-klasse lijkt een mogelijkheid.

Gaaf

Naast de Toyota GR Yaris rijden er nog enkele andere auto’s mee in de klasse, waaronder een paar Mitsubishi Lancer Evo’s en een paar Subaru Impreza’s. “Hoe gaaf is het dat we ons daarmee kunnen meten. De Yaris is wat dat betreft echt een klein bommetje en als we er dan zo dichtbij zitten dan wil ik het ook graag winnen!”

Na de tweede boucle loopt Vrielink uit ten opzichte van de concurrentie en vergroot hij het gat tot 51 seconden ten opzichte van Becx. “De concurrentie maakte in die eerste twee boucles hier en daar een foutje waar Glenn en ik foutloos bleven. Dat is heel belangrijk, we waren snel en foutloos en dat zie je terug in de tussenstand. Na de tweede boucle keken we voornamelijk naar de klasse, waar we de leiding hadden met een voorsprong van zo’n 26 seconden.”

Slijten

In de derde boucle verloor Vrielink wat tijd op het industrieterrein bij Son. “De banden slijten daar zo snel, zeker met het militair terrein ervoor. Daardoor verloren we op die proef 28 seconden op Wils en ook de leiding in de klasse. In de challenge hadden we nog steeds een grote voorsprong, maar die klasse winst die zo dichtbij is, dan ga ik er toch nog eens goed voor zitten!”

Dat deed Vrielink door een gok te nemen tijdens de laatste twee proeven. “Ondanks dat we wisten dat het industrieterrein zwaar is voor de banden, kozen we er toch voor om met zachtere banden te gaan rijden. Je hebt meer grip en kunt dus tijd winnen, maar ze slijten ook sneller. De gok pakte goed uit want we wonnen 23 seconden op Sint-Oedenrode en 7 op Son. Dat resulteerde in de winst in de NC2-klasse met 27 seconden voorsprong op Wils. Geweldig!”

Leuk

Met de challenge- en klassewinst verzilveren Vrielink en Crooijmans een goede voorbereiding. “We hebben er alles aan gedaan om goed voorbereid aan de start te komen en die ervaring heeft ons echt geholpen. En het is voor Glenn natuurlijk erg leuk dat hij zijn thuisrally weet te winnen! Zonder de hulp van onze sponsoren en partners is dit niet mogelijk, dus ik wil hen heel graag bedanken. En natuurlijk ook de fans, het was echt leuk om te zien hoeveel mensen er naast de proeven stonden en de support voor de Yaris Challenge te zien groeien.”

De volgende rally voor Vrielink en Crooijmans is de Vechtdal Rally op 18 juni rondom Hardenberg. “Daar willen we opnieuw gaan voor de winst in de challenge, maar daarover later meer!”

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com