RallyNieuws
Ypres Rally WRC 2021
Ypres Rally WRC 2021

Ypres Rally definitief op WRC 2021 kalender

Rallyminnend België stond eind 2020 op zijn kop. De Ypres Rally zou mee gaan tellen voor het Wereldkampioenschp Rally. De domper kwam echter wat later, toen bleek dat het Coronavirus, ondanks alle maatregelen, toch roet in het eten gooide.

Velen vroegen zich daarna af of hiermee een uitgelezen kans om in België een ronde van het WRC te mogen organiseren was verkeken, of het alleen een alternatieve wedstrijd was voor de overige uitgevallen rondes van het kampioenschap. Anderen geloofden er nog in en hoopten in 2021 opnieuw in aanmerking te komen om een ronde te mogen organiseren, ze stonden immers op de reservelijst voor het seizoen 2021.

Snel schakelen

Vandaag kwam dan het verlossende woord: de Ypres Rally zal in augustus 2021 als ronde van het WRC worden verreden. Volgens Alain Penasse, voorzitter van organisator Club Superstage, mede omdat men had bewezen snel te kunnen schakelen en in een korte tijd een WRC waardige wedstrijd te kunnen opzetten. Waar de Ypres Rally normaliter in juni wordt verreden, zal dit jaar de wedstrijd in augustus een feit zijn. Eigenlijk stond de Britse ronde van het WRC op het programma, maar die wordt nu dus overgenomen door de Ypres Rally.

De Britse organisator, Rally Northern Ireland, liet bij monde van Bobby Willis weten dat de voortdurende coronapandemie veel financiële onzekerheid met zich meebrengt waardoor men dit jaar moest afzien de Britse ronde van het WRC te organiseren. Men richt zich nu op het seizoen 2022.

Sensatie

Volgens Jona Siebel van WRC Promotor, de organisatie die de commerciële rechten van het WRC behartigd, is de Ypres Rally België al meer dan een halve eeuw een erg populaire en belangrijk onderdeel in de Europese rallysport. De mix van smalle asfaltwegen met diepe sloten, het rijden in het donker en het weer zullen volgens Jona Siebel voor de toeschouwers de nodige spanning en sensatie opleveren.

Het format van de rally, zoals de organisatie dat in 2020 voor ogen had, zal grotendeels hetzelfde blijven. Opnieuw zal dan het circuit van Spa-Francorchamps aangedaan worden. Het circuit moest, net als de Grote Markt in het centrum van Ieper, wel beschikbaar zijn. Dat is gelukt. Eind augustus strijkt het Formule 1 circus neer op het circuit. Volgens Alain Penasse is het daarom ideaal om midden augustus de wedstrijd te organiseren.

Boost

De wereldwijde belangstelling was volgens Alain Penasse erg groot en zal een flinke boost aan de lokale economie gaan geven. Vooral de horeca en het toerisme in de regio zullen flink kunnen profiteren van deze wedstrijd.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com