RallyNieuws
Ypres Rally WRC 2020
Ypres Rally WRC 2020

Ypres Rally sluit WRC kampioenschap af

Twee maanden geleden werd bekend dat de Ypres Rally kandidaat was voor één van de rondes uit het wereldkampioenschap rally, het WRC. Een aantal ‘reguliere’ wedstrijden zijn vanwege het Coronavirus afgevallen en WRC Promotor zocht naar een oplossing om toch een volwaardig kampioenschap te kunnen organiseren. Het oog viel daarbij op de Ypres Rally. Daarmee wordt België het 34e land dat sinds 1973 een wk rally zou mogen organiseren.

Kalender

Op een in juli gepubliceerde kalender werd de Ypres Rally nog niet vernoemd, maar vanmorgen maakten WRC Promotor en de organisatie Club Superstage bekend dat de Ypres Rally de afsluitende ronde van het wereldkampioenschap zal zijn. Daarmee neemt het de plek over van Japan. De wedstrijd zal van 19-22 november worden verreden.

Proeven

Jan Huyghe, bestuurslid van Club Superstage, laat weten dat de etappes van vrijdag en zaterdag zijn aangepast aan het format en de timing van het WRC. Er zal op deze dagen telkens tweemaal vijf klassementsproeven worden afgewerkt. Op de slotdag zal ook het circuit Spa-Franchorchamps in het parcours zijn opgenomen en als Power Stage gaan fungeren. De totale lengte van het parcours bedraagt ongeveer 300 kilometer.

Focus

Aangezien de wedstrijd nu in november zal worden verreden, zullen diverse klassementsproeven in het donker worden afgewerkt. Daarmee verwijst Jan Huyghe naar het roemrijke verleden van de Ypres Rally. Tegelijkertijd laat hij weten dat de Ypres Rally Masters en de Ypres Historic Rally dit jaar geen doorgang zullen vinden. De focus van de organisatie ligt nu volledig op het organiseren van deze afsluitende ronde van het wereldkampioenschap.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com