RallyNieuws
FIA Junior WRC 2020
FIA Junior WRC 2020

Ypres Rally sluitstuk WRC Junior Kampioenschap 2020

Eind augustus kon Club Superstage, de organisatie achter de Ypres Rally, melden dat deze wedstrijd het sluitstuk van het, door het Coronavirus getroffen, Wereldkampioenschap rally, zou gaan vormen. Vandaag maakte de organisatie aanvullend bekend dat ook het FIA Junior WRC Kampioenschap in Ieper zal gaan eindigen. De wedstrijd, waar velen reikhalzend naar uitkijken, zal van 20 t/m 22 november op de wegen rondom Ieper en op het circuit Spa Francorchamps worden gehouden.

Herfstweer

Het wisselvallige herfstweer zou wel eens garant kunnen staan voor een uitdagende wedstrijd op een van het meest moeilijke parcours op asfalt in Europa. De door M-Sport gebouwde Ford Fiesta’s uit de Rally4 categorie zullen, verdeeld over drie dagen, zo’n 300 kilometer op snelheid moeten afleggen.

De typisch Belgische asfaltweggetjes, met de verschillende gripniveaus en uitgereden bermen, waar geen foutmarges zijn, zullen voor de jonge rijders een enorme uitdaging zijn. De laatste dag doet het kampioenschap het circuit Spa Franchorchamps aan. De winnaar van het Junior WRC gaat naar huis met een eigen Ford Fiesta Ecoboost in Rally2 trim.

Uitdaging

Met de deelname aan de Ypres Rally heeft de organisatie van het FIA Junior WRC dit jaar vier wedstrijden op de kalender weten te krijgen. Volgens Maciej Woda, directeur van het FIA Junior WRC, belooft de wedstrijd rondom Ieper een uitdaging te worden voor de jonge rijders. Het ligt volgens hem ook in de doelstelling om de jonge rijders mee te nemen naar de meest iconische wedstrijden uit het WRC. Dit om kennis en ervaring met de diverse ondergronden op te doen. Zo zullen de smalle en technische asfaltweggetjes voor de toekomstige sterren een serieuze uitdaging worden.

Puntentotaal

De oorspronkelijke kalender van dit seizoen kende vijf wedstrijden. Deelnemers die reeds aan twee eerdere manches deelnamen, zien hun puntentotaal met 1.5 vermenigvuldigd worden. Die rijders die aan alle wedstrijden hebben deelgenomen, mogen een wedstrijd schrappen.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com