RallyNieuws
Troela
Troela

Zeer zeker zin in!

Mag ik u en de uwen allereerst een mooi en vooral gezond 2023 wensen? Ja? Een mooi en gezond 2023 voor iedereen!

Na een persoonlijk erg bewogen jaar waarbij de persoonlijke schrijverij stil kwam te vallen, is mijn goede voornemen voor 2023 om weer regelmatig te gaan schrijven over van alles en nog wat dus ook over de rallysport op deze website.

Het eerste wat er in een nieuw jaar moet gebeuren is het kopen van een nieuwe agenda.
Wat? Heb jij nog steeds een papieren agenda???? Inderdaad, handig als de techniek besluit weer eens niet mee te werken.
Daarna heb ik de rallykalender opgezocht, net als de kalender van het veldrijden en de concertagenda’s van mijn favoriete muziekensembles. Dan kan het plannen en invullen op papier gaan beginnen. En ook digitaal natuurlijk want ook al word ik dit jaar 60, ik ga toch (een beetje) met de tijd mee.

De Nederlandse rallykalender 2023 veroorzaakte na een grondige bestudering een lichte teleurstelling. Geen Zuiderzeerally, mijn thuiswedstrijd. Jammer. Normaliter begon de kalender vaak met Zandvoort en dan de Zuiderzee. De opening is in 2023 een bekende rally in een nieuwe plaats namelijk Zeewolde. Geeft toch een vertrouwd gevoel de seizoensopener met dezelfde beginletter.

Ik tel in totaal 7 Nederlandse rallywedstrijden die ik waarschijnlijk ga bezoeken, samen met een stuk of drie wedstrijden in België en 2 in Duitsland toch een mooie lijst. Zeker vergeleken met de aantal bezochte rally’s in de voorgaande drie jaren: respectievelijk 0, 1 en 2.

Maar dat waren ook bijzondere tijden. Er was niets te doen. Maar dat had ook weer positieve kanten zoals het plotseling ontdekken van nieuwe hobby’s zoals Zaanse mayonaise maken, Zeemansliederen zingen, Zwembaden fotograferen, Zebra’s spotten, Zweedse vega-balletjes rollen, Zeilboten restaureren, Zwembrillen schoonmaken, Zeeuws meisje kostuums maken, en op sportief gebied, Zwerkbal. Uiteraard vloeide er ook nog veel zweet op de fiets. Verder ben ik bezig geweest met het uit mijn hoofd leren van het oeuvre van ZZ Top, ZZ en de Maskers, Zita Swoon en natuurlijk Ziggy Marley.

Kortom een stuk of 12 rally’s, minimaal twee wedstrijden veldrijden maar waarschijnlijk meer als de nieuwe kalender in de tweede helft van het jaar verschijnt en in ieder geval 6 popconcerten. Het belooft weer een mooi en vooral normaal jaar te worden. En waarschijnlijk valt er weer een hoop over te schrijven. Dat gaat u vanzelf merken.

Ik heb er zeer zeker zin in.

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com