RallyNieuws

Zeven teams en zeven wedstrijden voor BMW Compact M3 Cup

Tweevoudig kampioen Dick Bloemendaal keert terug
GOOR – in 2006 ontwikkelde Reconsales Autosport voorman Jan Nijhof het concept voor de BMW Compact M3 Cup. Na bijna twee jaar testen met de BMW Compact M3 in cupuitvoering werd 2008 het debuutjaar van één van de snelste cups in de Nederlandse rallywereld. Komend seizoen gaat de BMW Compact M3 Cup het vijfde seizoen in en lijkt de Beierse achterwielaandrijver populairder dan ooit.

Het idee achter de BMW Compact M3 Cup is nog nooit aangepast. “We willen de kosten zoveel mogelijk beperken, maar een zo hoog mogelijke hoeveelheid rijplezier met gelijkwaardige auto’s ontwikkelen”, legt Nijhof de doelstelling in een zin uit. De Compact M3 Cup wordt verreden met nagenoeg standaard BMW Compact’s (model E36) die voorzien zijn van delen, aandrijving en motor, van het type E30 M3. Die combinatie levert gegarandeerd spektakel op voor rijders en publiek.

Aanwas
Komend seizoen zullen maar liefst zeven teams de uitdaging aangaan om de opvolger van tweevoudig winnaar Wouter Ploeg te worden. Vertrouwde gezichten in de Compact M3 Cup zijn het BMW Rallyteam van Niels de Bruijn en Jeroen de Vos. Hun auto wordt door studenten van het Apeldoornse Sprengeloo college geprepareerd. Ook Michael Smulders en Peter van Vugt zijn weer van de partij in de cup. De Brabantse equipe gaat het derde seizoen in met hun Compact M3. Voor Richard Huzink en Aaldert Aaltink staat eveneens de Compact M3 Cup weer op het programma, terwijl initiatiefnemer Jan Nijhof, genavigeerd door Henk-Jan Elbert, eveneens aan de start zal komen. Na zijn goede optreden in de Conrad Twente Shortrally van 2011 heeft Hank Melse besloten om, samen met Bart den Hartogh, in 2012 een gooi naar de titel te doen. Nieuw in de cup is de equipe Wouter Koenderink/Henk Bosscha. Koenderink reed in 2011 nog in het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap met een Seat Ibiza TDI maar stapt over naar de spectaculaire Beierse achterwielaandrijver. De winnaar van de eerste twee edities van de Compact M3 Cup, Dick Bloemendaal, maakt in 2012 zijn rentree in de cup. De man uit Rijssen reed de afgelopen twee seizoenen, samen met navigator Arjan Wissink, namens het Deltion College in de Nissan 350Z Challenge.

Uitdagend
De kalender van de BMW Compact M3 Cup bestaat in 2012 uit zeven uitdagende wedstrijden, waarvan er zes verreden worden in  Nederland en één in Duitsland. De kampioen wordt bepaald aan de hand van de vijf beste resultaten. Grotendeels wordt de kalender van het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap gevolgd waarbij de ADAC Mobil Pegaus Rallye Sulingerland, in het Duitse Sulingen aan de kalender is toegevoegd.

Deelnemende teams:
Niels de Bruijn-Jeroen de Vos
Richard Huzink-Aaldert Aaltink
Michael Smulders–Peter van Vugt
Jan Nijhof-Henk-Jan Elbert
Hank Melse-Bart den Hartogh
Dick Bloemendaal-Arjan Wissink
Wouter Koenderink-Henk Bosscha

Kalender BMW Compact M3 Cup 2012
16 en 17 maart 2012       Tank S Rally, Emmeloord
5 mei 2012                ADAC Mobil Pegasus Rallye Sulingerland, Sulingen (D)
19 mei 2012               Autosoft Vechtdalrally, Hardenberg
2 en 3 juni 2012          ELE Rally, Helmond
7 juli 2012               Exoticgreen Rally, Etten Leur
21 en 22 september 2012   Schutte Informatisering Hellendoorn Rally, Hellendoorn
3 en 4 november 2012      Conrad Euregio Rally,  Hengelo OV

Tekst: BMW m3 Compact Cup
Foto: Edwin Hengelman – archief

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com