RallyNieuws
Wim Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206 RC - Short Rally Hellendoorn 2018
Wim Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206 RC - Short Rally Hellendoorn 2018

Zware dag en podiumplaats voor Stevens Rallysport in Hellendoorn Short Rally

Vliegen

Op 15 september jongstleden stond het team van Stevens Rallysport aan de start van de Hellendoorn Short Rally. Deze keer was het weer de beurt aan Wim Stevens om samen met Lean Potgieter over de proeven te vliegen in de Peugeot 206 RC.

Anders

De dag begon anders dan bij een andere rally. Wesley en Wim waren ’s morgens nog aanwezig bij de uitvaart van Claudia Kempen i.p.v. in Hellendoorn bij de documentencontrole. Hiervoor zijn ze de organisatie nog steeds heel erg dankbaar, omdat deze het team toestemming hadden gegeven om later dan de geplande tijden te arriveren en te beginnen.

Zin

Na een korte verkenning was het rond 15:00u eindelijk tijd om te gaan rijden. Wim had er weer zin in en dat was goed te merken tijdens kp1. Na iets meer dan de helft werd de één minuut voor hen gestarte voorligger al ingehaald, wat telkens zou gebeuren op de resterende kp’s.

Later

Ondanks wat tijdverlies, vanwege het niet in kunnen halen, werd er toch een nette tweede tijd in de klassen en een elfde tijd algemeen neergezet. Op kp2 moest Wim aan de kant voor een snellere Nissan, maar achteraf had dit ook wat later gekund. Het tijdverlies door af te remmen was helaas te groot, waardoor ze in het klassement zakten maar er werd verder wel lekker gereden.

Foutjes

Op de service werd alles nagelopen en vol goede moed werd koers gezet naar kp3 en kp4. Op kp3 werd er volgens Wim iets teveel foutjes gemaakt, waardoor ze langzamer waren dan de eerste keer. Ook werd hier de eerste plaats in de klasse weer verloren maar toch stonden ze nog netjes tweede.

Zitten

Op de laatste proef ging Wim er nog even goed voor zitten om die tweede plaats vast te houden. Na afloop waren de twee in de auto dan ook blij dat dat gelukt was. Lean had weer lekker veel punten gescoord voor het kampioenschap en Wim heeft weer een keer lekker gereden sinds de ELE Rally.

Claudia

Op het podium werd duidelijk dat ze twaalfde algemeen en tweede in de klasse waren geworden en dus konden ze weer een mooie beker ophalen. Deze prijs werd door Wim dan ook opgedragen aan Claudia.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com