RallyNieuws
Talbot Sunbeam - Eifel Rallye Festival 2017
Talbot Sunbeam - Eifel Rallye Festival 2017

Eifel Rallye Festivel succesvol ten einde

Het ADAC Eifel Rallye Festival 2017, dat door volgens opgaaf van de organisatie door tienduizenden rallyfans werd bezocht, is weer ten einde. De vele bezoekers konden zich op de rallymijl, in het centrum van de Duitse plaats Daun, vergapen aan zo’n 160 rallyauto’s uit 60 jaar rallygeschiedenis.

Dé plek om deze 60 jaar aan rallyhistorie te bekijken is langs één van de klassementsproeven. Daar kon weer genoten worden van het geluid van de auto’s van toen en zag men ze weer eens heerlijk dwars gaan.

Bioscoop

Op de donderdagavond begon het festival met een openluchtbioscoop waar spectaculaire beelden uit de afgelopen 60 jaar werden getoond. De films waren afkomstig van de Oostenrijkse filmer Helmut Deimel en werden aangevuld met de bijbehorende achtergrondverhalen. De ster van de avond was de Zweed Stig Blomqvist. De 70 jaar oude wereldkampioen behaalde in de jaren 60 zijn eerste overwinning en in 2015 wist hij zijn laatste overwinning te behalen. De historische Safari Rally in Kenia schreef hij toen op zijn naam.

Tevreden

Niet alleen de toeschouwers waren enthousiast, ook de deelnemers zelf waren erg tevreden over het verloop van het evenement. Ook Thierry Neuville maakte zijn opwachting in Daun. Hij reed met een Hyundai i20 WRC. In een andere Hyundai was het Armin Schwarz. Hij bestuurde een Accent WRC uit 2003 maar moest die auto uiteindelijk met problemen laten staan. Hij mocht overstappen in een tweede i20 WRC.

Herinneringen

Ook Hannu Mikkola, wereldkampioen in 1983 was erg enthousiast. Datzelfde gold ook voor Kalle Grundel die, naast internationale successen in de Peugeot 205 T16, in 1985 Duits kampioen werd. Het was voor hem de eerste keer dat hij bij het festival aanwezig was. “Er komen zoveel herinneringen aan mijn tijd in het Duits Rallykampioenschap naar boven. De sfeer is echt geweldig en ik wil volgend jaar absoluut terugkomen.” De zevenvoudig Duits rallykampioen Matthias Kahle, al jaren bij het evenement aanwezig, was dit jaar opnieuw van de partij. Hij reed in zowel de Skoda 130 RS als in zijn Fabia R5. “Voor mij is dit op deze manier een persoonlijke tijdreis van 40 jaar motorsport,” zegt Matthias. “Het is ongelooflijk hoeveel toeschouwers hier langs het parcours staan.”

Feest

Op het afsluitende feest op de zaterdagavond ging de prijs voor de beste originele auto naar Ernst Kopp. Hij bracht een Toyota 222D mee. Deze wagen fungeerde destijds als testauto voor de Groep S. Deze auto had sinds 1986 niet meer gereden. De prijs voor de beste replica ging naar de BMW 2002 uit 1972 van Wolfgang Schröder en Detlef May. De speciale prijs voor een bijzondere prestatie ging naar de Britten Dave Kedward en Felix Wiseman. Tijdens de nachtelijke klassementsproef bij Sammersbach gloeide de turbo van hun Peugeot 205 T16 E2 zodanig dat het leek alsof de auto als een ‘vuurbal’ door de nacht reed. De prijs voor de meest dwarse voorrijder ging naar de Opel Ascona B 16v van Michael Rausch en Marcel Stauch. De Trabant P800 RS van de Belgen Oliver en Marc Hermans werd door de deelnemers gekozen als ‘Champion’s Choice’.

Ambassador

Het hoogtepunt van de avond vormde de uitreiking van de ‘Rallying Ambassador’. Deze award was voor Stig Blomqvist. Dit voor zijn overwinningen in zes decennia rallysport. “Ik heb dit weekend, hoewel ik het druk had, veel plezier beleeft. Ik mocht in drie verschillende auto’s rijden en heb daar enorm van genoten.” Volgens insiders was Stig echt geroerd door deze toekenning.

Vrijwilligers

Deze editie van het ADAC Eifel Rallye Festival was de eerste onder leiding van de nieuwe voorzitter, Otmar Anschütz. Volgens hem was het succes van dit jaar echter niet mogelijk zonder het werk van de vorige voorzitter Peter Schlömer. Daarnaast bedankt hij de zeker 800 vrijwilligers die hebben geholpen hebben om het evenement tot een succes te maken. Daarnaast bedankt hij ook de inwoners van Daun. Zij hebben enige dagen met beperkingen in Daun moeten leren leven. Vooral de aanwonenden van de rallymijl krijgen zijn dank. “Het was indrukwekkend op de Leopoldstrasse zoveel verschillende talen te horen. Dat geeft aan dat het om een echt internationaal evenement gaat.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com