RallyNieuws
Ford Puma Hybrid Rally1
Ford Puma Hybrid Rally1

M-Sport presenteert jong rijders duo seizoen 2024

Vandaag maakte M-Sport bekend welke twee rijders in 2024 in het WRC de kleuren van het team uit Cockermouth zullen gaan verdedigen. Ott Tänak heeft te kennen gegeven volgend seizoen niet opnieuw voor het team te zullen gaan uitkomen en ook Pierre-Louis Loubet zal, na een ongelukkig seizoen 2023, in 2024 niet in de Rally1 klasse voor het team gaan uitkomen.

Fabrieksrijder

De eerste Ford Puma Hybrid Rally1 zal bemand worden door rijder Adrien Fourmaux en navigator Alexandre Coria. In 2021 en 2022 was Fourmaux ook al fabrieksrijder bij M-Sport maar kon geen echte potten breken. In het seizoen 2023 won Fourmaux het Britse kampioenschap en in het WRC2 werd hij achtste.

De tweede auto wordt bemand door de Luxemburger Grégoire Munster, samen met Louis Louka. Munster reed dit seizoen al twee keer in een Puma Rally1 met respectievelijk een dertiende en zevende plaats als resultaat. Verder reed hij een WRC2/WRC Challenger programma met de Ford Fiesta Rally2, ook onder de vlag van M-Sport.

Jong

Met de terugkeer van Fourmaux en het promoveren van Munster als fabrieksrijder, zegt M-Sport twee veelbelovende jonge rijders in huis te hebben. Fourmaux heeft met de winst in het Britse kampioenschap en Munster maakte gestaag progressie en wordt zelfs als één van de meeste veelbelovende jonge rijders van het seizoen 2024 genoemd.

Volgens teambaas Richard Millener kan het seizoen 2024 erg interessant worden. M-Sport zal de zaken op een nieuwe en andere wijze gaan aanpakken. Een aantal gevestigde namen rijden geen compleet seizoen, waardoor de jonge talenten kansen zullen gaan krijgen.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com