RallyNieuws
Ernst Kranenburg & Wout de Klerk - Opel Adam - Rallye Sulingen 2023
Ernst Kranenburg & Wout de Klerk - Opel Adam - Rallye Sulingen 2023

Jaarverslag 2023 Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht heeft in 2023 een succesvol jaar achter de rug. Het team heeft deelgenomen aan vier verschillende rally’s, drie Duits wedstrijden en één Belgische wedstrijd.

De eerste wedstrijd was Rallye Sulingen die in mei 2023 werd verreden. Tijdens deze wedstrijd reed de equipe Ernst Kranenburg/Wout de Klerk en bleef de Opel Adam van Menzing in de garage staan wegens familieverplichtingen. Brons motortechniek heeft voorafgaand aan deze rally de motor onderhanden genomen en Roltech heeft de computer van de Adam opnieuw in geprogrammeerd. Dat dit effect had bleek uit het feit dat Kranenburg/de Klerk zich direct op de eerste plek in de klasse wisten te nestelen, voor de snellere Clio’s die deze wedstrijd als gelegenheidsrally reden. Een (zeldzame) inklokfout gooide op de tweede dag van de rally roet in het eten waardoor de equipe drie minuten straftijd kreeg. Uiteindelijk werd de equipe vierde in de klasse op twee minuten van de uiteindelijke overwinnaar. Zonder de straftijd…

Tempo

In juni 2023 werd koers gezet naar de Rallye Mittelrhein met schitterende proeven langs de Moesel. Kranenburg/De Klerk hadden de drie minuten en de vierde plek van Sulingen nog vers in de gedachten en zijn voor de volle 100% in de aanval gegaan. Dit vertaalde zich in een reeks van tweede snelste tijden in de klasse. Martin Menzing/Renaldo Lier konden goed volgen maar haalden niet het tempo van hun collega’s en bleven steken op een derde plaats. Met een uiteindelijke tweede en derde plaats was het team zeer tevreden.

Eind september werd de Rallye Stemweder Berg verreden. Na het goede resultaat in de Rallye Mittelrhein werd koers gezet richting Lubbecke. Snelle technische proeven die op het “lijf” van de Adam zijn geschreven. Met een groot hart en “the padel to the metal” kun je hoog eindigen. Beide equipes zijn vol in de aanval gegaan. Zoals gewoonlijk ging Kranenburg/De Klerk net iets vlotter dan Menzing/Lier. Het team bezette vrijwel de gehele wedstrijd de eerste en tweede plek in de klasse en stonden samen virtueel op het winnaarspodium. Op de één na laatste proef verslikte Menzing/Lier zich in een haakse linkse bocht en de greppel was onverbiddelijk, over en uit. Kranenburg/de Kerk wonnen met volle overtuiging en op 10:24 minuten voorsprong van nummer twee.

Podium

De laatste rally van het jaar werd in oktober bij onze zuiderburen verreden. Rallye des Cretes in de buurt van Malmedy, de Belgische Ardennen. Zoals het weer was verwacht zo bleek het ook te zijn. Regen, regen en regen voorafgaand aan de rally. Tijdens de rally zelf was het gelukkig redelijk droog maar de proeven lager er zeer verraderlijk bij. Equipe Kranenburg/De Klerk waren in de gladde omstandigheden in hun nopjes en reden vanaf de vierde proef alleen maar snelste tijden. De Belgische concurrentie werd zoek gereden en Rallysport Utrecht stond weer op de hoogste trede van het podium.

2023 is rally technisch een erg mooi jaar geweest met goede resultaten, iets wat in het verleden nog wel eens uitbleef door technische malheur of stuurmanfouten. De prijzenkast is goed aangevuld! Sterk presteren is een team effort, zonder goed team is een equipe nergens. Een goed team zonder goede sponsoren is ook nergens. Rallysport Utrecht weet zich gesteund door een groot aantal sponsoren en spreekt via deze weg haar dank uit dat zij gebruik kunnen maken van de diensten van deze sponsoren.

Sponsoren

Wij hopen dat we als team in het jaar 2024 mogen strijden voor de overwinning in de wedstrijden die we in 2023 niet hebben gewonnen en dat we onze eerste plek mogen verdedigen daar waar we als winnaar uit de hoek zijn gekomen. Wij hopen dat we dit kunnen en mogen doen met dezelfde sponsoren die ons hebben gesteund in 2023!

Namens Rallysport Utrecht wensen wij jullie fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2024.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com