RallyNieuws
Rick Arendsen & Edwin Arendsen 2 - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2023
Rick Arendsen & Edwin Arendsen - Toyota GR Yaris - ELE Rally 2023

Arendsen Racing heeft in Vechtdalrally wat recht te zetten

Komend weekend, op zaterdag 17 juni, wordt rondom Hardenberg en Ommen, de Vechtdalrally verreden. Een wedstrijd waarin 12 klassementsproeven, met een totale lengte van 142 kilometer op snelheid, op de deelnemers ligt te wachten. Eén van deze deelnemers is de equipe van Arendsen Racing. Rijder Rick Arendsen en navigator Edwin Arendsen zullen de Toyota GR Yaris over de Overijsselse wegen sturen.

In de ELE Rally van, welke twee weken geleden werd verreden, moest het team de strijd staken. Juist op het moment dat ze de wedstrijd gecontroleerd konden uitrijden, sloeg de pechduivel toe en raakten ze zandzak. “We waren met niemand meer in gevecht,” vertelt Rick. “We hadden zojuist besloten om de auto gecontroleerd naar de finish te brengen. Helaas reden we toch schade door met de achterkant een zandzak te raken.”

Pro

De schade is inmiddels professioneel herstelt. Er wordt nog druk gesleuteld aan de Yaris om deze weer op ‘punt’ te krijgen, zodat de equipe van vader en zoon zaterdag weer van start kan gaan. “Net als Yannick Vrielink en Eduard Eertink, rijden wij in de GR Yaris Pro Challenge,” vertelt Rick desgevraagd aan RallyNieuws. “De auto heeft dan onder andere een andere uitlaat, een dogbox versnellingsbak en een hydraulische handrem. Daardoor kan je meer ‘smijten’ met de auto en gaat het schakelen makkelijker en vooral sneller. In de ELE Rally was voor ons de eerste kennismaking met de auto onder wedstrijdomstandigheden. Daar hebben we op de laatste proef een zandzak geraakt. De komende Vechtdalrally hebben we dan toch iets recht te zetten.”

Notes

De laatste keer dat het team in de Vechtdalrally reed was in 2020. Toen reden ze als 0-auto voor de deelnemers uit. Dit was nog met de Honda Civc Type-R FN2. “De proeven zijn sindsdien flink verandert. Aan de notes van toen hebben we nu niets meer. Het verkennen zal dus opnieuw heel belangrijk worden. “Ruim een vijfde van de wedstrijdkilometers is op onverhard. We hopen daar met onze vierwiel aangedreven Yaris goede zaken te kunnen doen. Het zal geen gemakkelijke opgave worden. De temperaturen liggen weer rond de 30 graden. Gelukkig hebben we in de auto airco, maar de servicecrew heeft die luxe niet.”

Onder de tent van Arendsen Racing staat niet alleen de GR Yaris van Arendsen Racing. Ook de Ford Fiesta Rally3 van Paul Souman en Arjen Alons zal er worden onderhouden. “We hebben afscheid genomen van de Honda,” zegt Rick. “We gaan vol voor de GR Yaris Pro Challenge en daarom staat de Honda nu te koop.” Bij serieuze interesse kan Rick worden benaderd via info@arendsenracing.nl.

De ceremoniële start van de Vechtdalrally is om 11:11u in het centrum van Hardenberg. Na 12 klassementsproeven, vier proeven die elk drie keer worden verreden, zet de eerste deelnemer de auto rond 18:40u in het Parc Fermé.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com