RallyNieuws

Mitchel van den Brink en Bart van Heun naar Central European Rally

Nog drie weken en dan gaat de Central European Rally van start. Deze wedstrijd gaat door drie landen, te weten Duitsland, Oostenrijk en Tjechië. Het servicepark en wedstrijdcentrum is gelegen in het Duitse Passau. Op dit servicecentrum zullen ook Mitchel van den Brink en Bart van Heun, samen met hun Renault Clio Rally3, te vinden zijn.

Het koppel wil ervaring op gaan doen op wereldniveau. “Het is allereerst deze wedstrijd,” laat Bart van Heun desgevraagd aan RallyNieuws weten. “Voor het volgend jaar zijn we nog aan het kijken en overwegen wat we gaan doen.” Aangezien budget ook bij Mitchel en Bart alles bepalend is, is nog niet duidelijk wat de mogelijkheden voor volgend seizoen zijn.

Nadat beide mannen in de Hellendoornrally voor de eerste keer met elkaar reden, bleek het in de auto goed te klikken. Daarop werd besloten om deze nieuwe wedstrijd samen te gaan rijden.

Het tweetal zal deze wedstrijd bijna 1700 kilometer af gaan leggen. Slechts 310 kilometer zullen op snelheid worden afgelegd en deze zijn verdeeld over 18 klassementsproeven. Een aantal verbindingsetappes beslaan ruim 100 kilometer, met een uitschieter op vrijdag van ruim 134 kilometer.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com