RallyNieuws
Ron Buninga & Sjoerd Janse - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2021
©Richard Kortland | Ron Buninga & Sjoerd Janse - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2021

RB Rallysport kweekt vertrouwen in succesvolle ELE Rally

Na een paar jaar met veel plezier in de 206 Rally Cup te hebben gereden met een Peugeot 206 1.6, is Ron Buninga overgestapt naar een nieuwe auto. Hoewel het opnieuw een Peugeot 206 is, is het een dit keer 177pk sterke RC uitvoering geworden waar RB Rallysport dit seizoen de strijd mee aan zal gaan.

De eerst wedstrijd, de GTC Rally, ging top. Het team is daar 28e geworden. Die wedstrijd werd met Ellen Nijland op de stoel van de navigator gereden. Zij gaat echter verder met Geert ter Harmsel rijden.

Nieuwe navigator

De twee wedstrijden erna werden met de nieuwe navigator Sjoerd Janse gereden. Helaas viel het team in die twee wedstrijden uit vanwege een technisch probleem. Na het vervangen van de koppelingskabel door een aangepast exemplaar ging het in de ELE Rally echter weer helemaal goed en bleek het lek eindelijk boven.

Er waren elf erg mooie en uitdagende proeven, zoals Ekkersrijt en het militair oefenterrein Strijpse Kampen bij Oirschot. Maar ook die proeven met daarin onverhard zoals Wintelre en St. Oedenrode, waren erg mooi. Helaas werd de proef Wintelre in de eerste boucle geneutraliseerd wegens een zwaar ongeval.

Vertrouwen

Sjoerd en ik kregen steeds meer vertrouwen in elkaar. Op de eerste rondkoers in het donker gingen we de fout in door deze maar een keer rond gereden te hebben. Een beginnersfoutje, maar heb als schrale troost bleek het dat meer deelnemers daar in de fout gingen! Uiteindelijk hebben we een mooie 25e plaats in het algemeen klassement behaald.

RB Rallysport team ELE Rally 2021
RB Rallysport team ELE Rally 2021

Dat resultaat maakte het tot een mooi en vooral gezellig familierally weekend. Servicemannen Rob, de vader van Sjoerd en neef Floryan en vriendin Patrice verzorgde de catering. Dat samen maakte het een Top familie rally team .

Op naar de volgende grote Twente Rally op 31 oktober rondom Hengelo.

Bron: RB Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com