RallyNieuws
Nasser Al-Attiyah - MINI All4 Racing - Dakar 2016

Nasser Al-Attiyah verstevigd tweede plaats in klassement

Nasser Al-Attiyah moest op de voorlaatste etappe van de Dakar als tweede van start bij de auto’s. Hij wist dat zijn enige mogelijkheid om deze editie van de Dakar te winnen was door pech voor zijn rivaal.

Dat gebeurde niet en na meer dan 900 kilometers, waarvan 481 kilometer op snelheid, kwam Nasser Al-Attiyah op slechts negen seconden achterstand aan. Een bijzonder klein verschil na ruim vijf en een half uur in de MINI All4 Racing te hebben gereden.

Nasser en zijn navigator Mathieu Baumel, gingen voor zoveel mogelijk dagzeges, ondanks de snelheid van de Peugeot, die aan de leiding gaat van het klassement. Desondanks gaven de twee alles wat ze hadden. Op de laatste dag is het ‘slechts’ 180 kilometer tot aan het podium over gewone wegen. Ze hebben de hoop op de overwinning nog niet helemaal opgegeven. Er kan nog van alles gebeuren en er zijn wel vaker verassingen in het zicht van de finish geweest. Ze hebben achterstand van 40 minuten op elf-voudig Dakar winnaar Stéphane Peterhansel.

“Ik ben ontspannen, we hebben ons best gedaan,” aldus Al-Attiyah. “Uitgezonderd het moment waarop we onze auto op zijn dak hebben gelegd. Dat kostte ons 15 minuten. We hebben hier sneller en beter gereden dan ooit tevoren. We wilden veel druk op Stéphane leggen zonder risico’s te nemen zodat we konden profiteren van eventuele mogelijkheden die zouden kunnen ontstaan.”

In vergelijking tot eerdere dagen was het navigeren tussen San Juan en Villa Carlos Paz relatief eenvoudig. Het moeilijkste waren de smalle weggetjes, dat was de reden dat de trucks een andere route reden.

“Aan het einde van de rally moet je je intensief blijven concentreren,” legt Mathieu Baumel uit. We hebben vanuit het verleden geleerd dat het pas over is als het over is. Daarom blijven we gewoon naar beneden kijken en houden we ons bij ons werk. De snelheid was goed zonder grote risico’s te hebben genomen; daar is geen tijd voor. Wat er morgen ook mag gebeuren, we zijn op een podiumfinish gebrand.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com