RallyNieuws
Ruud Middel - Fiat Grande Punto Abarth R3D
Ruud Middel - Fiat Grande Punto Abarth R3D

Ruud Middel brengt primeur in Nederland

Na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen heeft het Ruud Middel Rally Team de balans opgemaakt. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden en een finishpercentage van 100% is 2016 het meest succesvolle jaar tot nu toe gebleken. Dit succes kwam echter niet aanwaaien, want het team heeft ook diverse tegenslagen moeten overwinnen.

Pech

“De vooral mechanische pech aan de Fiat Seicento die we meermaals gehad hebben, zorgt er wel voor dat de resultaten des te mooier zijn. We hebben echter wel gemerkt dat we uit deze auto niet veel meer kunnen halen dan dat we nu gedaan hebben. Vandaar de beslissing om de Seicento afgelopen winter te koop te zetten,” zegt Ruud Middel.

Opvolger

Vanuit diverse Europese landen werd interesse getoond, maar uiteindelijk is zowel de gele als de blauwe Seicento (die diende voor onderdelen) terug naar land van herkomst, Italië gegaan. De opvolger diende uiteraard ook van Italiaanse makelij te zijn en zodoende werd een zoektocht gestart naar een Fiat Grande Punto R3D. Deze door Abarth in Italië gebouwde auto’s zijn voorzien van een 200pk en 400nm sterke turbodiesel motor. Een sequentiële 6-versnellingsbak en Brembo remmen maken van deze Grande Punto een hele dikke rallywagen.

Stappen

In hartje Budapest werd uiteindelijk een geschikte kandidaat gevonden en na drie dagen en 2300 kilometer verder, was de eerste Grande Punto R3D van Nederland een feit! “Deze auto heeft zich in Hongarije en Slowakije tijdens diverse grote rally’s bewezen. Daarnaast is de auto goed onderhouden en voorzien van de laatste updates,” aldus Ruud. Na een grondige inspectie door de monteurs Dave en Boy en een testmoment op vliegbasis Niederrhein, kan reeds geconcludeerd worden dat het team er met deze Punto niet één, maar meerdere stappen op vooruit is gegaan ten opzichte van de Seicento.

Uiteraard werd de auto door KAN Reclame voorzien van een verse belettering en kon deze op zaterdag 1 april eindelijk voor het publiek onthuld worden.

Thuiswedstrijd

Het team wil goed voorbereid aan de start van de eerste wedstrijd met de Fiat Grande Punto R3D Abarth staan en zal daarom het seizoen pas aftrappen tijdens de ELE Rally. Deze thuiswedstrijd, met het servicecentrum in Veldhoven en klassementsproeven in onder andere Sint-Oedenrode, Son en Wintelre, staat op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei op de kalender.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com