RallyNieuws
Skoda RE-X1 Kreisel
Skoda RE-X1 Kreisel

Skoda Motorsport betrokken bij ontwikkeling elektrische rallyauto

Samen met Baumschlager Rallye & Racing en accuspecialist Kreisel Electric ontwikkelt Skoda Oostenrijk de Skoda RE-X1 Kreisel. Deze volledig elektrische rallyauto is gebaseerd op de Fabia Rally2 Evo. Het team wordt hierin bijgestaan door engineers van Skoda Motorsport. Kreisel Electric is vanaf 2022 de vaste leverancier in het WRC voor de hybride technology. Die zal vanaf 2022 verplicht in de Rally1 auto’s gebruikt gaan worden.

Concept

Het gaat hierbij nog om een concept car, maar deze is inmiddels al wel gehomologeerd door de Oostenrijkse Motorsport Federatie. Het wedstrijd debuut van deze auto zal in juli van dit jaar zijn

Vermogen

Het idee voor een door Lithium-Ion aangedreven rallyauto begon vorm te krijgen bij Kreisel Electric. Zij zochten partners om een volledig elektrische rallyauto te ontwikkelen. Skoda Motorsport zag een interessante mogelijkheid en werd een partner in dit project. Het chassis van de Skoda Fabia Rally2 werd aangepast zodat de aandrijflijn van Kreisel hierin zijn plek kon vinden. Het resultaat werd een auto die uit het systeem van 860 Volt een piekvermogen weet te halen van 260 kW, wat gelijk staat aan 354 pk. De auto ontwikkelt een koppel van maximaal 600 Nm. De Fabia Rally2 met een brandstofmotor weet een vermogen op te wekken van 214 kW en een koppel van 425 Nm. Daarmee krijgt de brandstof motor het nakijken, deze levert maar liefst 62 pk minder vermogen.

De auto werd ontwikkeld volgens asfaltspecificaties, maar preparateur Baumschlager Rallye & Racing is al bezig om een gravel versie te testen.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com