RallyNieuws

Harm van Koppen aan de start van de Rally van Staden

Op maandag (!) 15 augustus start Harm van Koppen aan de Rally van Staden. Samen met rijder Mark van de Hel gaat hij dit nieuwe avontuur aan. Het parcours is nog niet eerder gereden door Mark of Harm. Het belooft dus weer een spannend avontuur te worden.

Mark van de Hel heeft aan het begin van het rallyseizoen 2011 samen met Harm van Koppen de Tank S rally gereden. Voor Mark was dit dé wedstrijd om tijdig zijn licentie te halen voor het FIRC rallykampioenschap in België. Gelukkig werd de finish gehaald en mocht Mark zijn rallylicentie in ontvangst nemen.

Met startnummer 54 heeft de equipe al een voorsprong genomen op Sander van de Hel, de broer van Mark. Sander gaat samen met navigator Valentijn Martens van start met nummer 86. Ook zij hebben nog geen ervaring in deze rally dus beide broers staan voor een uitdaging. De broers zijn in de Tank S Rally 2011 al eerder een zeer spannende strijd met elkaar aangegaan waarin Sander zich uiteindelijk tot winnaar mocht kronen met 0.8 seconden voorsprong op zijn jongere broer.
Zal het nu weer zo spannend worden?

Op zondag vindt de technische keuring en de document controle plaats. De verkenning wordt uitgevoerd tussen 14.30 uur en 19.00 uur. De rijders en navigatoren hebben daarna alle tijd en rust om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de race die gaat komen.

Maandagmorgen, in alle vroegte, zullen Mark en Harm rond 8.30 uur beginnen aan de eerste klassementproef van de in totaal twaalf klassementsproeven die op het programma staan. Tegen het einde van de middag is de finish gehaald en zal duidelijk zijn of Sander zijn jongere broertje weer te snel af is geweest.

Tekst: PB Harm van Koppen
Foto: Edwin Hengelman – archief

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com