RallyNieuws
Peugeot 205 & Lancia Delta - Eifel Rallye Festival 2012
Peugeot 205 & Lancia Delta - Eifel Rallye Festival 2012

ADAC Eifel Rallye Festival verbetert in detail maar bewaart het goede

Het jaarlijkse Eifel Rallye Festival in en om Daun wort dit jaar gehouden van 27 tot en met 29 juli. De organisatie wil bij deze elfde editie behouden wat goed is, maar ook de details verbeteren. Een 150-tal bolides, die de geschiedenis van de rallysport representeren, worden dan weer aan liefhebbers uit de gehele wereld getoond.

De liefhebbers kunnen op twee manieren genieten van het beste uit de geschiedenis van de rallysport. Dit kan door de ‘rallyemeile’ in het centrum van Daun te bezoeken, of door het bezoeken van de klassementsproeven die in de omliggende Vulkaaneifel zijn uitgezet.

Musea

Volgens Reinhard Klein, die als voorman van Slowly Sideways, verantwoordelijk is voor de samenstelling van het deelnemersveld. “Een belangrijk deel van het concept is om het publiek de auto’s van dichtbij in actie te kunnen zien en op de ‘Rallyemeile’ zijn ze bijna aan te raken. De auto’s zijn grotendeels alleen nog in musea te zien, maar hier kun je ze nog echt meemaken.”

De aanvragen om deel te mogen nemen zijn talrijk, maar de inschrijving gaat pas op 1 maart 2023 open. Voor de deelnemers en de bezoekers heeft Reinhard nog een boodschap: “Ondanks dat alle prijzen stijgen, hebben we besloten om het inschrijfgeld en de prijzen voor de tickets op het huidige niveau te behouden.”

Onverhard

De voorzitter van het MSC Daun en voorzitter van de organisatie laat weten dat er dit jaar minder onverhard in het proeven opgenomen zal zijn. “Er is nog maar een klein, maar heel mooi deel, onverhard opgenomen,” aldus Otmar Anschütz. Opmaat vormt de donderdagnamiddag met de Shakedown in Kelberger Land, tussen Bodenbach en Borler. Aansluitend is de ‘welkomstavond’ op de ‘Rallyemeile’ en gaat de openlucht bioscoop open en zijn er interessante gesprekken met de deelnemers.

Op vrijdagmiddag is de technische keuring waarbij de bezoekers allerlei informatie krijgen over de auto’s en hun geschiedenis. De beide proeven die ’s middags worden verreden, zijn dezelfde als die in het verleden ronden om Hochkelberg werden gereden.

De zaterdag begint met de legendarische ‘Mantalog’ en de start in Dreis-Brück en de passage van de bij de fans geliefde bochtencombinaties volgen veeleisende asfaltwegen. Daarna volgt een proef vanuit het noorden van de Uessbachtals en maakt een omweg langs Demerath. Dan vervolgt het nog door het Lehwald om met de huldiging van de winnaar te eindigen. Daarna is er live muziek en een krijgt het met een groot feest een vervolg.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com