RallyNieuws
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - GTC Rally 2021
Bob de Jong & Bjorn Degandt - Hyundai i20 R5 - GTC Rally 2021

Bob de Jong wint opnieuw GTC Rally

De uitslag van 2021e editie van de GTC Rally werd mede bepaald door de regen die, vooral in het begin van de wedstrijd, in grote hoeveelheden viel. Niet alleen werd het onverharde gedeelte van het parcours erg glad en glibberig, ook de binnenkant van vele voorruiten speelde menig equipe parten. Jasper van den Heuvel moest stoppen om weer zicht te krijgen en verloor anderhalve minuut. Bob de Jong wist uiteindelijk met iets meer dan een halve minuut voorsprong op Jasper van den Heuvel de winst naar zich toe te trekken. Derde werd Kevin van Deijne. Met deze overwinning heeft Bob de Jong deze wedstrijd nu twee keer op rij en vier keer in totaal, op zijn naam weten te schrijven. Jasper van den Heuvel wist het podium in totaal zeven keer te bestormen.

Na de tweede boucle van vier klassementsproeven wist Jasper zich tot iets meer dan een minuut terug te knokken en de tweede plaats te veroveren. Kevin van Deijne zit hem minder van vier seconden op de hielen. Jim van den Heuvel moet helaas de strijd verlaten terwijl Gert-Jan Kobus als enige doel heeft, net als Kevin van Deijne, de Skoda heelhuids aan de finish te brengen.

Beslagen ruiten

In het verdere verloop van de wedstrijd was het voor Bob de Jong een kwestie van consolideren. Jasper mocht nog een aantal klassementsproeven op zijn naam schrijven, maar het was niet voldoende om de eerste plaats te bedreigen. Daarnaast was Bjorn Degandt, de navigator van Bob de Jong, ziek geworden. Volgens Jasper heeft zijn team na de eerste boucle een fout gemaakt, waardoor zijn ramen beslagen raakten. Volgens hem onvergeeflijk en vooral erg zuur, aangezien hij aanspraak op de winst had kunnen maken.

Nick den Braber, die zijn eerste wedstrijd in de Hyundai i20 R5 reed, moest de wedstrijd, met de finish van de negende proef in het zich, verlaten. Het parcours was door de vele regen erg glad geworden en in het zicht van de finish bleek een slippertje in een greppel hun Waterloo. Ad Smits en Lambert Parren zetten zich met een respectievelijke Mitsubishi Evo’s voor Henk Vossen, die een achtste plaats pakte. Jeroen van den Heuvel wist met zijn Volkswagen Polo GTi R5 de vijfde plaats te bereiken. Pierre Brouwer werd in zijn Mitsubishi negende en Maurice Kuijstermans wist met zijn BMW 130i de tiende plaats te bezetten. Daarmee werd hij eerste in de BMW 130i Challenge.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com