RallyNieuws

Een verhitte strijd

De tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap RallyRacing leverde een verhitte strijd op. Koprollen, herstarts, nieuwe winnaars, dikke regendruppels en zo’n 90 deelnemers zorgden voor verrassende wendingen tijdens deze wedstrijd van het NK.

Tijdens het keuren en inschrijven vroeg iedereen zich hetzelfde af: ‘Blijft het vandaag droog?!’. Het antwoord was ja, want tijdens de vrije trainingen begon de zon te schijnen waardoor het met meer dan 20 graden een erg mooie maar ook spectaculaire dag werd. Voorafgaand aan de finales besloot het weer echter om te slaan, waardoor de finaleraces op een natte baan verreden werden.

Doordat deze tweede ronde van het NK ook meetelde voor het Belgisch Kampioenschap, stonden er voornamelijk in de Supernational klassen veel Belgische deelnemers aan de start. Maar liefst 26 coureurs gingen de strijd aan in deze klassen, waar alleen Cor Kroon en Paul Allerts van Nederlandse bodem kwamen. De B-finale in de + 2000cc werd gewonnen door Johan Sleeckx, waar Kristof Bex er met de winst in de A-finale vandoor ging. Pedro Cockelaere was de snelste in de Supernationals -2000cc klasse.

Peter van de Wege wist de snelste te zijn in de Super 1600 klasse. Het was een spannende finale met Marcel Snoeijers met wat duw en trekwerk, waar van de Wege uiteindelijk als sterkste uit de strijd is gekomen. Dave van Beers eindigde op de derde plaats.

De snelste in de Touring Car klasse was Pedro Bonnet. Bonnet had een sterke dag en wist tijdens de heats drie keer de snelste te zijn en maakte dit ook waar in de finale. Christ Moelands en Koen Pauwels volgden op plaats twee en drie.

Tijdens de allerlaatste finale van de dag was de baan echt erg nat. De Supercars glibberden over de baan, wat zorgde voor een spectaculaire eerste bocht van Ronny Scheveneels. Hij wist zijn auto echter op de baan te houden waardoor hij als tweede eindigde achter Jos Kuijpers. Jan van Loon eindigde op plaats drie.

In de RST Junior Cup ging Jim van den Heuvel er wederom met de winst vandoor. Bij de Formula Rallyracing Sprintcars was het Jacco Ebbers die de snelste was, met Guy Rys als snelste in de Formula Rallyracing Sprint- en Superklasse.

Het stralende weer, de vele deelnemers en de spannende finales hebben gezorgd voor een verrassende tweede ronde van het NK Rallyracing. Doordat de koprollen geen slachtoffers hebben gemaakt zorgden ze voor veel spannende races waar het publiek zichtbaar van heeft genoten.

Vaderdagactie
Zondag 17 juni is het Vaderdag. Op deze dag wordt ook de derde ronde van het NK Rallyracing verreden op het Eurocircuit. Daarom heeft het Eurocircuit een speciale actie, want de toegang voor het publiek is tijdens deze wedstrijd GRATIS. Een ultieme gelegenheid om samen met je vader, zoon of gewoon met het hele gezin op stap te gaan naar deze Rallyracing wedstrijd. Plezier gegarandeerd en daarom een ideale dag om de wereld van de Rallyracing binnen te stappen.

Bron: Eurocircuit Valkenswaard