RallyNieuws
Jos Verstappen & Jamoul Renaud - Skoda Fabia RS Rally2 - Hellendoorn Rally 2023
Jos Verstappen & Jamoul Renaud - Skoda Fabia RS Rally2 - Hellendoorn Rally 2023

Eurol Hellendoorn Rally staat voor 42e editie

Eerder deze week maakte het Bestuur Sectie Rally (BSR) van de KNAF de 2024-kalender voor de Nederlandse Rally Kampioenschappen bekend. Na de prachtige editie van de Eurol Hellendoorn Rally 2023 maakt de organisatie, van misschien wel Nederlands’ mooiste rally, zich op voor de 42e editie in 2024. De Eurol Hellendoorn Rally telt ook komend seizoen weer voor diverse kampioenschappen mee. De wedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Tekenen

Direct na de succesvolle, door Bernhard ten Brinke gewonnen, 2023-editie is de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally begonnen met de voorbereidingen voor komend jaar. Echter niet nadat er uitgebreid is geëvalueerd met alle belanghebbenden. Inmiddels wordt er al druk ‘getekend’ aan vernieuwingen van enkele klassementsproeven. Dit om de wedstrijd nog competitiever te maken.

Kampioenschappen

De KNAF bevestigde onlangs dat de rally in 2024 kan plaats vinden op de gewenste datum, het traditionele derde weekeinde van september (vrijdag 20 en zaterdag 21 september). De ‘Hellendoorn’ zal dan opnieuw meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). De Eurol Hellendoorn Rally zal de vijfde rally op de kalender in Nederland zijn voor de deelnemers aan het ONRK. Zij zullen pas begin mei hun seizoen aftrappen af in Sulingen (Duitsland). Voor het NRK staan er twee nieuwe rally’s op de kalender, de Zuiderzee Rally (maart) en de Visual Art Rally (april).   

De volledige kalender

23 maartZuiderzeerallyNRK-HNRK
13 aprilVisual Art RallyNRK-HNRK
3-4 meiADAC ACTronics Rallye SulingenONRK
24-25 meiELE RallyONRK – NRK-HNRK
21-22 juniACON-Van der Spek VechtdalrallyONRK – NRK-HNRK
12-13 juliNED GTC RallyONRK – NRK-HNRK
20-21 septemberEurol HellendoornrallyONRK – NRK-HNRK
26-27 oktoberRocar-Tech Twente RallyONRK – NRK-HNRK
novemberJACK’s International Drenthe RallyONRK – NRK-HNRK

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally wenst alle rallyfans alvast een spannend en mooi seizoen toe en verwelkomt hen graag in Hellendoorn op 20/21 september 2024.

Bron: Hellendoorn Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com